Autobuze Solaris pe CNG pentru compania de transport public - RATP în Paris

marți, 27 noiembrie 2018

 

Compania franceză de transport public Régie autonome des transports Parisiens (RATP) a plasat primele comenzi catre compania Solaris Bus & Coach SA pentru autobuzele cu gaz natural comprimat (CNG).

RATP a selectat Solaris Urbino ca parte a efortului său pentru realizarea unui transport mai curat în capitala Franței. La inceputul acestui an, Solaris Bus & Coach SA a livrat RATP-ului prima serie de autobuze Solaris Urbino 18 CNG pre-serie, marcand inceputul contractului semnat in martie 2016 intre producatorul polonez si operatorul de transport public. Bugetul total al acordului-cadru a fost de 20 milioane EUR (22, 6 milioane USD) și a inclus livrarea a până la 48 de vehicule.

RATP tocmai a ordonat prima parte care să acopere 18 autobuze.

Modernul și ecologicul Solaris Urbino 18 CNG va ajunge în capitala franceză la mijlocul anului 2019. Valoarea acestei părți a contractului, care constituie de asemenea si prima tranșă a contractului, este de aproape 8 milioane de euro. Printre altele, datorită implementării acestui contract, numărul total de vehicule alimentate cu gaz natural comprimat în flota RATP are o pondere de 20% din valoarea totala.

Autobuzele Solaris vor avea motoare dedicate cu combustibil CNG și cutii de viteze automate echipate cu programul Eco. Această configurație a unității de propulsie va permite obținerea de beneficii ecologice semnificative prin reducerea emisiilor de gaze evacuate nocive în atmosferă.Compartimentul motorului și așa-numitul turn de motor vor fi amortizate suplimentar pentru a spori confortul pasagerilor care călătoresc cu autobuzul, dar și pentru a reduce zgomotul emis de autovehicul spre exterior.

Cinci butelii compacte de stocare a gazelor naturale, cu o capacitate de 340 litri fiecare, vor fi plasate pe acoperișul din fața vehiculului. O astfel de cantitate de combustibil acumulat, presupunând o rezervă care să garanteze nivelul minim al concentrației de gaze, ce permite o autonomie de  aproximativ 400 de kilometri pe un singur combustibil. Din motive de siguranță, circuitul de umplere va fi echipat cu un manometru pentru a controla presiunea din rezervoare, iar sistemul de acționare CNG va îndeplini cele mai stricte standarde de siguranță.

Experiența companiei Solaris Bus & Coach SA în construcția vehiculelor pe benzină datează din 2004. De atunci, compania a livrat aproape 1.100 de vehicule de acest tip, care pot fi întâlnite pe străzile a 13 țări europene, din Suedia, Europa Centrală și de Est în Franța, Spania și Italia.

Pentru persoanele cu mobilitate redusă, va exista o funcție de înclinare a vehiculului la stația de autobuz și o rampă electronică pentru a facilita intrarea unui scaun cu rotile sau a unui cărucior.

Sursa: http://www.ngvglobal.com/blog/solaris-cng-buses-for-ratp-in-paris-1115

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Autobuze Solaris pe CNG pentru compania de transport public - RATP în Paris”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe