Sparle si soparle, 22.11.2018

joi, 22 noiembrie 2018
  • Numirea senatorului vâlcean Bogdan Matei în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului poate fi considerată benefică pentru judeţul nostru. Concret, noul ministru Matei poate urgenta procedura pentru predarea Sălii Sporturilor „Traian” în administrarea Primăriei Râmnicului (proiect care este în faza de avizare la diverse ministere), dar poate aloca şi fonduri pentru modernizarea taberelor şcolare din Călimăneşti şi Brădişor, care sunt, în prezent, într-o stare deplorabilă.

 

  • Televiziunea Vâlcea 1, a fost „arsa” de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Prin Decizia nr. 409/2018, radiodifuzorul SC Regal SRL (licenţă audiovizuală nr. R 157.5/21 septembrie 1995 eliberată la 10 februarie 2015 şi decizia de autorizare nr. 216.2-3/09 iuniee 2005 eliberată la data de 2 februarie 2012 pentru localitatea Horezu) a fost sancţionat cu somaţie publică pentru încălcarea prevederilor din Decizia nr. 277/2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală, cu excepţia celor pentru difuzare în sistem digital terestru, precum şi condiţiile privind difuzarea de programe locale, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori. Titularul licenţei audiovizuale avea obligaţia de a solicita CNA eliberarea sau modificarea deciziei de autorizare în termen de maximum 60 de zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare acordate de ANCOM, în cazul difuzării pe cale radioelectrică terestră. Membrii CNA au constatat că cererea de solicitare a modificării deciziei de autorizare audiovizuală, însoţită de documentele pentru eliberarea acesteia, a fost înregistrată la CNA în data de 30 august 2018, peste termenul de 60 de zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare acordate de ANCOM.

 

  • În contextul lucrărilor de modernizare care au loc în centrul Râmnicului (spaţii publice şi clădiri), singurul imobil care contrastează negativ cu aspectul zonei este... Prefectura Vâlcea. De peste 20 de ani, la Prefectură nu au mai fost executate lucrări de renovare a interiorului şi a exteriorului clădirii, iar acum arată jalnic pentru o instituţie de un asemenea rang. Anii trecuţi, foştii prefecţi au încercat să organizeze licitaţii pentru reabilitarea termică a Prefecturii, dar nu s-au înţeles la preţ cu firmele de construcţii şi, astfel, nu a mai fost realizată nici o modernizare a imobilului. Poate prefectul Floarian Marin sparge gheata si... da o alta infatisare cladirii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe