”Spovedania unui jurnalist” de Gheorghe Smeoreanu: duminică, 25 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann

miercuri, 21 noiembrie 2018

 

 

E greu să scrii despre autorul piesei care se va juca în această duminică de 25 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Anton Pann din Rm Vâcea. Vrem nu vrem, trebuie să recunoaștem că Gheorghe Smeoreanu este un nume în presa scrisă, este unul dintre jurnaliștii cu ștate vechi în această meserie. Cunoscut pentru articolele sale scrise înainte și după ‘89, pentru emisiunile de televiziune, Gheorghe Smeoreanu, și-a pus semnătura și pe câteva lucrări literare și de specialitate. Nu voi încerca în acest articol să vorbesc despre profesionalismul și calitatea omului Gheorghe Smeoreanu, aș dori doar să aduc în atenția domniilor voastre faptul că în această duminică de 25 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann se va juca una din piesele scrise de el. Este vorba de ”Spovedania unui jurnalist”, piesă pusă în scenă de Bogdan Cioabă de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Dacă am văzut cum scrie, vă invităm ca în acest spectacol să îi cunoaștem  și calitate de dramaturg.

”Spovedania unui jurnalist”,  piesa scrisă de Gheorghe Smeoreanu  și pusă în scenă de cei de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești, s-a bucurat de un real succes. Vâlcenii, cei care au fost prezenți la premieră, eveniment care a avut loc în luna mai a acestui an, l-au recomandat ca pe un spectacol excelent. De aceea, zicem noi, profitați de această oportrunitate și veniți la spectacol, numai în felul acesta vă puți exprima sincer părerea. Nu poți vorbi despre un spectacol dacă nu-l vezi. Spun lucrul acesta pentru că la scurt timp de la premiera de la Pitești, spectacolul s-a dorit a fi adus  și la Rm Vâlcea. Din păcate, am văzut, interesul din partea consumatorilor de teatru nu a fost așa cum ne așteptam. Zicala că ”nimeni nu-i profet în țara lui” aici parcă s-a adeverit. Sperăm ca în această duminică să fim în număr căt mai mare și să-l primim cu aplauze la scenă deschisă pe vâlceanul nostru Gheorghe Smeoreanu, chiar dacă acum este cu domiciliul în Arges, să-l primim cu aplauze pe jurnalistul care se înscrie cu litere mari în istoria presei vâlcene și nu numai.

După Pitești și cronicile favorabile, spectacolul ”Spovedania unui jurnalist” s-a bucurat de succes și la Festivalului International de Teatru ”Satiricus”, de la Chisinău, eveniment ce s-a desfasurat sub patronajul dramaturgului Matei Vișniec.

Așa cum scria Ion Predescu într-un articol ”Complexul tematic este amplu: condiția ziaristului, partea văzută și nevăzută din activitatea acestuia, functionarea paradigmei religioase ca o paradigmă a puterii, tehnicile manipulării intr-o societate postmodernă, unde alteritatea structurează existența, iar spectacolul lumii este decreptitudinea în sine…

Un spectacol și pentru profesionisti si pentru altfel de profesionisti, memorabil.”

„Spovedania unui jurnalist“, după textul scris de  Gheorghe Smeoreanu, regia Bogdan Cioabă, scenografia Cristina Ciucu, cu o distribuţie din care fac parte actorii: Tatiana Serghi, Mirela Popescu  și Gabriel Gheorghe, se va juca în această duminică de 25 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Vă așteptăm cu drag, un spectacol recomandat de Teatrul Anton Pann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe