Sparle si soparle, 15.11.2018

miercuri, 14 noiembrie 2018
  • În urma dezvăluirilor de la ProTV, cu privire la defrişările ilegale de păduri din nordul judeţului Vâlcea, reporterul Alex Dima a completat pe un site de socializare, spunând că „Parchetul ar trebui să facă o vizită la Garda Forestieră Vâlcea. Ştiu că pe masa ministrului Deneş există un raport despre «activitatea» şi incompatibilitatea unor angajaţi din Garda Vâlcea. Dar, deocamdată ministrul Pădurilor nu face nimic”. Ziarul nostru vine cu completări absolut necesare la reportajul ProTV şi spune că s-au făcut (cel puţin) două greşeli sau omisiuni despre judeţul Vâlcea: nu au fost indicaţi ADEVĂRAŢII VINOVAŢI de tăierile ilegale de lemne - anume obştile de moşneni şi proprietarii de păduri - care, în peste 90% din situaţii, se fac direct responsabili de defrişările „la ras” de pe suprafeţele forestiere pe care le deţin. A doua greşeală a reportajului ProTV e aceea că l-au „încărcat” pe Gheorghe Mihăilescu, actualul director al Romsilva, cu funcţia de... fost preşedinte al PSD Vâlcea, ori toată lumea ştie că acesta nu a fost niciodată lider al social-democraţilor vâlceni!

 

  • Conform unui comunicat al CNAIR, miercuri, 14 noiembrie, o echipă de muncitori lucra la înlocuirea rosturilor de dilatație ale podului peste pârâul Sâmnicel amplasat pe traseul DN 7, în județul Vâlcea, în proximitatea localității Blidari și face toate eforturile posibile pentru ca intervenția să fie finalizată până vineri seara. Având în vedere că este necesară menținerea în permanență a unei benzi de circulație libere, intervenția la cele două rosturi de dilatație permite activitatea simultană a maxim 4 muncitori pe pod. Tot CNAIR spune că se efectuează lucrări de întreținere curentă la partea carosabilă cu mixtură asfaltică caldă pe DN 7 între km 224 - 225 (Valea Oltului), pe DN 7A km 63 - 64 (la Vidra), şi pe DN 67B km 49 - 66 (între Giulești şi Fârtăţeşti). De asemenea, pe DN 7, la kilometrul 217, pe raza localității Racovița, se efectuează lucrări de curățire a șanțurilor de către Secția de Drumuri Naționale Vâlcea, ambele sensuri fiind parţial blocate pentru o perioadă scurtă de timp.

 

  • Zilele trecute, Primăria Râmnicului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea „Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Râmnicu Vâlcea”. Astfel, cadastrul verde şi registrul spaţiilor verzi în municipiul Râmnicu Vâlcea este după cum urmează: spaţii verzi, în suprafaţă totală de 1.279.550 mp; arbori izolaţi, cu un număr total de 24.301 de arbori; terenuri degradate - proprietate publică, ce pot fi reabilitate ca spaţii verzi, cu suprafaţa totală de 35.412 mp.

 

  • Dupa afacerile chimice cu baronul Roibu, are si acum balta peste la Clanul Neagoie. Mai nou, juniorul Bogdan construieste blocuri in Germania, pe care le inchiriaza pe sute de mii de euro statului german care gazduieste acolo imigranti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe