Guvernul peruan anunta un program de finantare cu dobanda redusa a conversiilor auto la CNG

marți, 13 noiembrie 2018

 

 

Ministerul Energiei și Minelor din Peru invită cetățenii să participe la programul de finanțare a conversiei vehiculelor la gaze naturale cu resurse din Fondul Social de Incluziune a Energiei (FISE). Se așteaptă ca programul să încurajeze inițial conversia a 15 000 de vehicule pe an în regiunile Lima, Callao, Ica, Lambayeque, Piura, Ancash, La Libertad, Junin, Cajamarca, Arequipa, Moquegua și Tacna. Prin aceasta ministerul caută masificarea progresivă a gazelor naturale la nivel național, într-un mod accesibil populației și promovând energie curată.

Proprietarii vehiculelor aparținând categoriei M1 (patru roți), care au o vechime mai mică sau egală cu 10 ani și au aprobat pre-inspecția tehnică într-un atelier de conversie a autovehiculelor autorizat de Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor, vor fi eligibili pentru program .

Pentru a accesa finanțarea FISE NGV, proprietarii trebuie să aleagă un atelier de conversie și să solicite pre-inspecția tehnică a vehiculului. Apoi mergeți la instituția financiară care are un acord în vigoare cu organismul de supraveghere a investițiilor în energie și minerit (Osinergmin) care urmează să fie evaluat. Taxele vor fi stabilite conform planului de plăți emis de instituția financiară cu un termen maxim de până la 5 ani, aplicând o rată a dobânzii de 3%, cu un procent mai mic decât cel al pieței, care variază de la 14% la 40%.

Până în prezent, a fost semnat un acord cu instituția financiară Edpyme Acceso Crediticio SA, care conduce programul la birourile sale din Lima, Ica, Chiclayo, Trujillo și Piura. Alte orașe vor fi adăugate treptat, deoarece vor fi semnate mai multe acorduri cu entitățile financiare. La 13 septembrie, a fost efectuată prima conversie CNG a programului, iar până în prezent au fost efectuate 40 de conversii.

Sursa: Ministerul Energiei și Minelor din Peru

 

SURSA LINK : http://www.ngvjournal.com/s1-news/c1-markets/peruvian-government-offers-financing-for-vehicle-conversions-to-natural-gas/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe