Sparle si soparle, 29.10.2018

duminică, 28 octombrie 2018
  • În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată zilele trecute, primarul staţiunii Voineasa, Gabriel Năstăsescu, a dat ASIGURĂRI FERME că sezonul de schi de la pârtie va fi deschis odată cu prima ninsoare şi că nu se va mai repeta scenariul „horror” din sezonul precedent, când primii schiori au venit la Voineasa la începutul... lunii februarie acest an. Construcţia pârtiei de schi a început în anul 2010, în perioada în care ministru al Turismului a fost Elena Udrea. Proiectul are o valoare de peste 35 de milioane de euro, iar în acest moment este realizat în proporţie de 97%, rămânând doar de finalizat lucrările la parcarea supraterană.

 

  • O decizie foarte bună a luat administratorul judiciar al CET Govora mai demult, atunci când l-a „tras pe linie moartă” pe mult prea controversatul Milorad Cumpănăşoiu, dar puţină lume ştie cine este înlocuitorul lui în fruntea Direcţiei Miniere Berbeşti-Alunu. Astfel, noul director este Iulian Sandu, şi nici un scandal nu este legat deocamdată de numele lui.

 

  • Din răspunsul Ministerului Transporturilor la o interpelare a unui parlamentar vâlcean referitoare la calea ferată Vâlcea-Vâlcele, aflăm că „s-a pus cruce” acestei investiţii: „Activitatea de monitorizare a stabilităţii terenului pe traseul CF dintre Vâlcele-Vâlcea, prevăzută în contractul încheiat între CFR şi antreprenorul, asocierea Secol România - Royal Inter Trade Elveţia a fost întreruptă, datorită epuizării alocaţiilor bugetare prevăzute pentru proiectare, monitorizare, investigaţii şi studii de teren, în actul adiţional nr. 6/25.07.2012 la contractul mai sus menţionat. Au fost făcute demersuri, în vederea întocmirii de către prestator, în cel mai scurt timp posibil, a raportului final, aferent sistemului de monitorizare, care să probeze soluţiile din studiul de fezabilitate. În conformitate cu prevederile Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, serviciile de proiectare şi lucrările de execuţie pot fi prestate sau executate numai după aprobarea creditelor bugetare cu această destinaţie şi în conformitate cu prevederile contractuale”.

 

  • Deşi i-a ameninţat cu „sancţiuni dure”, mai mulţi directori de instituţii din Vâlcea continuă să-l sfideze pe prefectul Florian Marin şi să trimită la şedinţe... directori adjuncţi sau chiar şefi de servicii, aruncând tot felul de pretexte. Aşa s-a întâmplat chiar şi joi, 25 octombrie, cu ocazia şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe