Sparle si soparle, 26.10.2018

joi, 25 octombrie 2018
  • Firma de construcţii Ralunic a început în forţă lucrările la prelungirea bulevardului Tineretului spre nord şi se constată în teren o mobilizare exemplară de utilaje şi forţă de muncă, după aproape 3 săptămâni de la startul lucrărilor. Obiectivul de investiții „Arteră de legatură între bulevardul Nicolae Bălcescu și bulevardul Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran Tudor Vladimirescu”, ce se ridică la suma de peste 5 milioane de euro, va fi realizat de trei firme asociate, însă lidera este firma Ralunic. Primarul Mircia Gutău este convins că artera importantă pentru decongestionarea traficului din oraș va fi finalizată până în luna martie 2020.

 

  • Din declaraţia de avere a şefei Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Andra Bică, aflăm că, anul trecut, a încasat… de la Inspectorat „doar” 10.000 de euro, în timp ce din chirii şi dividende de la SC Bica SRL a ridicat peste 22.000 euro. În schimb, soţul Andrei Bică a realizat venituri de la două firme de peste 280.000 de EURO. Şefa Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Andra Bică, a mai contractat în anul 2011 un credit de la BCR de 56.000 euro, are bijuterii de 8.000 de euro, un teren intravilan de 1175 mp şi un apartament, ambele în Râmnicu Vâlcea. Andra Bica este clar omul potrivit la locul potrivit, de o calitate morala si o modestie iesite din comun, iar bogatia sufleteasca o surclaseaza clar pe cea… materiala.

 

  • Zilele trecute, CNAIR a anunţat că circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+800 - km 59+800, este închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele nopți. Având în vedere specificul drumului - curbe foarte strânse și pante - există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața deservenților. CNAIR atenționează participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare. Totodată, se face apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită.

 

  • Apropierea sezonului rece a scos în evidență necesitatea abordării în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vâlcea, desfășurată zilele trecute, a unei teme referitoare la măsurile întreprinse de autoritățile locale și furnizorii de utilități pentru sezonul rece, precum și ajutoarele de încălzire ce vor fi primite de populație pentru perioada 2018-2019. Materialul a fost prezentat de Cristina Cora Pîrvu, director executiv al AJPIS Vâlcea și de către Ion Cocleț, director termoficare al CET Govora. Prezentarea a fost urmată de un dialog interesant și aplicat între reprezentanții asociațiilor de pensionari și cei ai instituțiilor și societăților cu rol în asigurarea utilităților publice, rezultând ideea că NU vor fi probleme pe perioada sezonului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe