Mercedes-Benz Actros pe CNG

miercuri, 17 octombrie 2018

 

 

Categoric, una dintre marile premiere de la salonul internaţional dedicat vehiculelor comerciale de la Hanovra - IAA Commercial Vehicle Show, va fi noua generaţie Mercedes-Benz Actros.

Actros NGT   Noul Actros este, de asemenea, disponibil cu sistem de tracţiune alternativ, pe bază de gaz natural comprimat  Aproximativ un sfert mai puţine emisii de CO2 în cazul utilizării gazelor naturale, aproape zero emisii de CO2  în cazul utilizării gazului biologic, nivel scăzut de zgomot şi fără emisii de particule de orice fel - motoarele cu gaz au beneficii clare dacă operatorii de vehicule doresc să reducă rapid emisiile. Drept urmare, noul Actros NGT vine cu un motor alimentat cu gaz, plus o transmisie automată cu convertor de cuplu standard. Modelul dispune de motor M 936 G, de ultimă generaţie, cu şase cilindri şi o putere de 222 kW (302 CP). Actros NGT este disponibil cu două sau trei axe, fiind o alternativă atractivă pentru transportul de distribuţie mărfuri cu încărcătură grea, pe rute zilnice de până la 250 de kilometri. Rezervoarele sale extrem de stabile, realizate din oţel şi material compozit, au o capacitate de 4 x 145 litri de gaz şi permit suplimentarea cu încă 4 x 100 litri de gaz.

 

Sursa: https://adevarul.ro/life-style/auto/video-premiera-mondiala-mercedes-benz-actros-1_5b901900df52022f7527bd6f/index.html

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe