Disperare maxima: Aflat in criza de bani, afaceristul Stefan Vuza vinde absolut tot ca sa-si atinga scopul: Preluarea Combinatului Oltchim Ramnicu Valcea!

miercuri, 17 octombrie 2018

• Intr-o perioada intensa si plina de tensiuni in ceea ce priveste soarta Iasitex SA, sefii fabricii se grabesc sa vanda absolut tot ce se afla in patrimoniul societatii • Conducerea Iasitex a grabit organizarea unei licitatii pentru vanzarea a circa 30.000 mp de teren din zona Primaverii • Asta se intampla cu doar doua zile inainte de expirarea termenului limita pana la care Stefan Vuza poate achita cele 127 milioane euro pentru preluarea Combinatului Oltchim Ramnicu Valcea • Licitatiile anterioare organizate pentru vanzarea terenurilor Iasitex SA s-au dovedit a fi un esec total • Dupa doua serii de dizponibilizari colective, fostii angajati ai fabricii de textile din Iasi inca nu si-au primit salariile compensatorii

Aflat in criza de bani si de timp, avand in vedere faptul ca pe data de 17 octombrie expira termenul pana la care Stefan Vuza poate achita cele 127 milioane euro pentru preluarea Combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, omul de afaceri originar din Iasi a dat ordin subalternilor sa faca rost de bani cu orice pret.

Astfel, la inceputul acestei saptamani sunt organizate in ritm accelerat o serie de licitatii pentru vanzarea terenurilor si bunurilor care au mai ramas in patrimoniul Iasitex SA. Aceste licitatii se organizeaza in mare graba si in timp ce exista mai multe procese pe rol in ceea ce priveste licitatiile organizate in trecut pentru vanzarea patrimoniului societatii iesene.

Citeste si: Cladirea de birouri si terenurile Iasitex SA se vand cu 5 milioane de euro

„SA Iasitex SA Iasi, având sediul în Iasi, strada Primaverii numarul 2, reprezentata legal prin domnul Director general Lazaroae Nicolae Mihail, organizeaza licitatie publica deschisa cu strigare la sediul societatii la cel mai mare pret obtinut la urmatoarelor active: teren + constructii în suprafata totala de 30.235,37 mp situate în Iasi, str. Primaverii, nr. 2, proprietatea SC Iasitex SA Iasi. Data, ora si locul primei sedinte de licitatie: 15.10.2018, ora 9:00, la sediul Iasitex SA. Cea de-a doua sedinta de licitatie se va desfasura pe 16.10.2018, ora 9:00, la sediul Iasitex S.A. Ulterior datelor mentionate, in fiecare zi lucratoare din saptamana, respectiv 17.10.2018, 18.10.2018 si 19.10.2018, orele 9:00, cu exceptia sarbatorilor legale, la sediul societatii se va organiza cate o sedinta de licitatie, pâna la adjudecarea activului, sau pâna la decizia consiliului de administratie de sistare a licitatiilor”, se arata in anuntul facut de conducerea Iasitex SA.

Printre activele vandute se numara constructii si terenuri aflate in zona Primaverii. O mare parte dintre active sunt insa ipotecate in favoarea diferitelor banci comerciale, cum ar fi Bancpost SA sau Libra Internet Bank.

 

Bani sunt, dar nu ajung la salariatii disponibilizati

Aceasta licitatie este organizata la doar cateva luni dupa ce alti aproape 36.000 mp de teren care au apartinut Iasitex SA au fost vanduti in cadrul unei licitatii scandaloase anul trecut. Atunci a fost incheiat un antecontract prin care Concept SRL, firma controlata de omul de afaceri iesean Bogdan Gheorghiu, trebuia sa cumpere o suprafata de aproape 36.000 de mp de teren aflati in zona bulevardului Socola pentru 6,8 milioane euro. Aceasta tranzactie face insa obiectul unor dosare in instanta.

De precizat si faptul ca mai multe razboaie de tesut si utilaje perfect functionale din interiorul fabricii de textile au fost vandute recent cu suma de 350.000 euro la ordinul lui Stefan Vuza.

Asta se intampla in conditiile in care fostii angajati ai Iasitex SA care au fost disponibilizati nu au incasat pana acum niciun salariu compensatoriu conform contractului colectiv de munca.

 » Sursa si continuarea pe bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe