IPJ Valcea ii verifica pe politistii care au intervenit la o sesizare venita prin sistemul 112

sâmbătă, 13 octombrie 2018

Conducerea I.P.J. Valcea a dispus efectuarea de verificari in urma apelului prin Sistemul National Unic al Apelurilor de Urgenta 112, primit la data de 12.10.2018, orele 02:40 la Politia Municipiului Ramnicu Valcea, apel prin care s-a sesizat  ca pe strada Calea lui Traian, lângă un  fast-food, o persoana era căzută pe asfalt. Echipajul care s-a deplasat la fata locului a constatat faptul ca pe trotuarul din fata magazinelor era căzut un barbat de 69 ani din Ramnicu Valcea, ce parea a fi in stare avansată de ebrietate. Din discuțiile purtate  cu persoanele aflate la fast-food a rezultat faptul ca barbatul ar fi consumat băuturi alcoolice  in incinta, iar la plecarea către domiciliu, din cauza stării avansate de ebrietate, a căzut, fără a fi agresat fizic, informeaza Politia. Barbatul a fost transportat la secția UPU a Spitalului Județean de Urgente Valcea.

Au fost dispuse verificari cu privire la modul de interventie al politistilor, informeaza IPJ Valcea, fara a preciza pentru ce sunt verificati politistii respectivi.

Reactia Inspectoratului Judetean de Politie Valcea a venit ca urmare a unui articol aparut in publicatia www.evenimentvalcean.ro:

FOTO Intervenție halucinantă a unui echipaj de Poliție din Râmnicu Vâlcea

Avem noi românii expresii unice care reliefează fenomenal de bine unele realități din viața de zi cu zi. “Facerea de bine este… de mamă” – spune românul, și cine a trecut prin situații de acest gen înțelege perfect semnificația expresiei.


Așa cum a simțit și un tânăr în noaptea de joi spre vineri (11/12 octombrie 2018) când s-a gândit să dea o mână de ajutor pentru a salva viața unei persoane în vârstă căzută pe stradă.
În plin centrul municipului Râmnicu Vâlcea salariatul unui fast food vede pe geam un bătrân căzut pe trotuar și aflat evident sub influența băuturilor alcoolice. Bătrânul este îmbrăcat subțire și afară este frig.
Salariatul fast-foodului dă un telefon la 112 și solicită intervenția unei ambulanțe pentru a acorda sprijin persoanei căzute. În așteptarea ambulanței îl îmbracă pe bătrân cu o geacă de a sa pentru a nu intra în șoc hipotermic. Apelul este înregistrat în evidențele Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Până la sosirea ambulanței sosește un echipaj al poliției care în loc să îl ajute pe cel căzut, intră într-o polemică cu salariatul fast-foodului.
Avem înregistrarea integrală video și audio a scenei care a urmat. Timp de mai bine de zece minute polițiștii au fost preocupați să îl legitimeze pe cel care a anunțat incidentul, să îl facă prost, să zbiere la la tânăr:
“Ce, bă, crezi că ăsta este singurul om căzut pe stradă?”, “Băi, tu ești prost? Mă suni pe mine la 112?”, sunt câteva replici uimitoare ale unui polițist care s-a decis brusc să îl legitimeze pe vânzător, să îi verifice datele de identificare prin stație, adică să răpească inutil și timpul altui coleg aflat la birouri, să solicite documente ale societății care administrează fast-foodul fără niciun rost și fără să aibă atribuții în acest sens, iar la final să amenințe și cu “sancționare contravențională”.


Întreaga înregistrare video audio va fi depusă împreună cu poze și declarații ale celui hărțuit de acest echipaj de poliție desprins parcă din scenele cu “Garcea” în cadrul unei plângeri-sesizare către șeful IPJ Vâlcea.
Nu este normal ca un om care vrea să ajute pe cineva căzut în stradă să se teamă de intervenția polițiștilor. Aceștia ar trebui să ajute în astfel de situații, nu să demareze acțiuni care oricum nu le stăteau în atribuțiile de serviciu. Precizăm că ambulanța a sosit în timp rezonabil, a luat persoana căzută în stradă și a transportat-o la Spitalul de Urgență pentru a-i fi acordate primele îngrijiri. Acțiunea putea avea loc la fel de bine fără prezența echipajului de poliție care a chemat prin stație un al doilea echipaj, deși nu era cazul.
Vom reveni cu amănunte după sesizarea IPJ și după demararea cercetărilor pe care desigur le va dispune șeful Poliției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe