Bogdan Matei, senator PSD de Valcea: GUVERNUL A LANSAT PROGRAMUL "INVESTEȘTE ÎN TINE"!

vineri, 12 octombrie 2018

"Investește în tine" are ca scop principal ajutarea persoanelor tinere să investească în dezvoltarea proprie. Principalele trei arii asupra cărora se axează sunt educație, sănătate și cultură. Inclusiv membrii familiei aplicantului pentru un credit vor putea beneficia de sumele respective.
Lansarea programului "Investește în tine" și semnarea documentelor necesare derulării lui reprezintă o perspectivă deschisă tinerilor și persoanelor de vârsta activă, de a-si asigura finanțarea pentru îmbunătățirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive.
Începând cu data de 15 octombrie, toți cei interesați vor putea contracta în acest scop credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar pentru creditele contractate anii de studiu vor reprezenta perioada de grație pentru acest tip de finanțare.
Începând cu 15 octombrie, tinerii între 16 și 26 de ani pot contracta în acest scop credite de până la 40.000 lei iar persoanele între 26 și 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 lei. Dacă cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat poate beneficia de încă 20.000 lei.
Doresc să vă enumăr câteva dintre beneficiile acestui program în domeniul educației:
-Plata cursurilor de calificare, specializare și recalificare profesională;
-Achitarea taxelor pentru studii superioare și aprofundate (master, doctorat, post-doctorat, MBA), către unități de învățământ din țara noastră;
-Plata tuturor lucrurilor de care ai nevoie la studii – manuale, rechizite, caiete, reviste de specialitate etc.;
-Taxele pentru a participa la congrese sau concursuri școlare și universitare din România, inclusiv costurile de transport;
-Achiziționarea de computere, laptopuri sau softuri de specialitate;
-Plata taxelor pentru creșe, grădinițe sau școli private pentru unul dintre membrii familiei.

Consider că derularea acestui program la nivelul României va duce la creșterea interesului în rândul tinerilor pentru studiu si perfecționare, și totodată România va beneficia în viitor de tineri mult mai bine pregătiți și de o forță de muncă bine ancorată în necesitățile economiei actuale.

Bogdan Matei, senator PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe