Primul camion IVECO pe combustibil BioCNG cu mixer hybrid

miercuri, 10 octombrie 2018

 

IVECO și CIFA au reușit să creeze un nou loc pe standul IVECO Diesel-Free / Low Emissions Area la expoziția IAA Vehicle Commercial (IAA) 2018, prezentând primul vagon Stralis X-WAY Natural Power cu o putere de 400 CP, alimentat cu un gaz natural comprimat (CNG) și echipat cu un mixer electric de beton CIFA. Combinația oferă o soluție diesel 100% zero.

 

Vehiculul rulează pe bioCNG, un gaz natural regenerabil și este echipat cu mixerul de beton hibrid Energya, dezvoltat de CIFA. Mixerul este acționat de un motor electric alimentat de o baterie de litiu. Dispune de asemenea de un sistem de recuperare a energiei cinetice care recuperează energia camionului atunci când acesta este decelerat. Motorul bioCNG al NP Stralis X-Way, cuplat cu motorul electric al mixerului de beton Energya, oferă emisii de CO2 extrem de scăzute și funcționare extra-silențioasă.

Camionul este un NP Stralis X-WAY dezvoltat special pentru aplicațiile mixerului de beton pentru a furniza cea mai bună încărcătură utilă în industrie cu cea mai bună greutate în clasă. Echipat cu malaxor de beton hibrid CIFA Energya și care rulează pe bioCNG, acest vehicul demonstrează capacitățile IVECO de a oferi soluții de transport 100% fără motorină.

În timpul expoziției IAA, IVECO a organizat o ceremonie oficială pe standul său pentru predarea primelor cinci camioane electrice de beton Stralis X-WAY NP către reprezentanții operatorului european de transport logistic, Transports Perrenot.

Sursa : http://www.ngvglobal.com/blog/madrid-adds-276-mercedes-benz-natural-gas-buses-0925

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe