Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, si Asociația NGVA România dau startul lucrărilor de construire a primei stații publice de alimentare cu CNG, in București

miercuri, 26 septembrie 2018

COMUNICAT DE PRESA

 

Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, si Asociația NGVA România dau startul lucrărilor de construire a

primei stații publice de alimentare cu CNG, in București

 

Râmnicu Vâlcea, septembrie 2018    

 

Denisson Energy SRL, firmă membră a Antares Group, și Asociația NGVA Romania anunță oficial începerea lucrărilor de construire a primei stații publice de alimentare cu gaz natural comprimat pentru vehicule - CNG, din seria celor 9 ce urmează a fi realizate în cadrul Proiectului CNG România.

Stația va fi construită în zona Kika Militari, lângă Autostrada A1 pe sensul de mers Pitești - București, la 700 m de sensul giratoriu Hornbach Militari, cu acces facil din ambele sensuri ale Centurii Capitalei și Autostrăzii A1, precum și din sensul de intrare / ieșire din București.

Poziționarea stației se subscrie strategiei proiectului de a deservi atât tranzitul pe coridoarele pan-europene cât și aglomerările urbane adiacente.

Stația va fi prima dintre cele 9 ale proiectului CNG România planificate a fi construite în Bucuresti, Arad, Timișoara, Deva, Pitești, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Sibiu, estimând că vor fi în totalitate funcționale până la finalul anului 2019.

 

Despre CNG România:

 

Proiectul derulat de Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), vizează implementarea primei reţele de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România de-a lungul coridoarelor pan-europene.

În valoare de 5,2 milioane de EUR, proiectul beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, decarbonizarea și îmbunătățirea mobilității în Europa, prin amplasarea primei rețele de stații de CNG din România, pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul U.E. cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare ale acestuia puteți găsi accesând  www.cngromania.eu.

 

 

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe