Daniela Oteşanu (PSD): Măsurile fiscale în domeniul turismului, anunţate de Guvern, vor contribui la dezvoltarea staţiunilor vâlcene

miercuri, 19 septembrie 2018

 

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă privind reducerea TVA la serviciile din turism de la 9 la 5%, spune deputatul PSD, Daniela Oteşanu. Parlamentarul vâlcean spune că această ordonanţă prin care se prevede reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, mai cuprinde şi reduceri de TVA la parcurile de agrement si de wellness de la 19% la 5%, iar redevenţa pentru apele termale să meargă la 0%.

„România se află în primele 3 state europene la capitolul ape minerale, având o impresionantă zestre de staţiuni balneare. Numai în judeţul nostru sunt 3 recunoscute naţional şi în ultima perioada şi internaţional, judecând după numărul de turişti străini care vin la noi în judeţ. Mă refer aici la Băile Govora, Băile Olăneşti şi Călimăneşti Căciulata. Avem la nivel naţional un portofoliu de  31 de staţiuni de interes naţional. Măsurile fiscale vin să contribuie la dezvoltarea accelerată a turismului balnear din România iar, din acest punct de vedere, Vâlcea este un judeţ privilegiat. Din câte am discutat cu preşedintele Constantin Rădulescu există oportunităţi pentru dezvoltarea unor localitati care pana acum au fost mai putin cunoscute din punct de vedere al turismului balnear, cum ar fi Muereasca, Mihăeşti, Buneşti, Costeşti, zone care deţin mai multe izvoare minerale neamenajate. Aşadar aceste măsuri pot crea pionierate în turism în judeţul nostru”, spune Daniela Oteaşnu.

Stațiunile balneare vâlcene, situate la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, au fost incluse pe lista celor 31 de stațiuni care vor fi dezvoltate prin finanțare dintr-un fond de investiţii guvernamental, adaugă deputatul PSD. Estimarea Guvernului este că în următorii 10 ani, din acest fond de investiții, se vor finanța proiecte de dezvoltare din stațiunile balneare selectate în cuantum de 1 miliard de euro, sume care provin din vânzari din insolventă si care vor putea fi accesate – 50% de către societati comerciale si 50% de către administratiile publice locale.

„Practic, în baza unor proiecte de dezvoltare, autorităţile locale şi societăţile comerciale din cele 3 de stațiuni balneare vâlcene incluse pe lista strategică vor putea accesa  bani din fondul de investiţii, decizia fiind luată în contextul stimulării turismului balnear din România, țară care deține aproximativ o treime din izvoarele termale şi minerale ale Europei. Toate aceste măsuri fiscale si investiţii în judeţul nostru vor contribui la o mai bună conturare a proiectului – Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România” conchide Daniela Oteşanu.

O altă măsură anunţată pentru stimularea turismului balnear este eliminarea redevențelor pentru apa geotermală şi pentru apa minerală natural utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice, măsură la care se adaugă reducerea TVA-ului la 5% (aplicabilă tuturor entităților din turism) pentru cazare (inclusiv pentru terenurile amenajate pentru camping), servicii de restaurant şi de catering (cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea), activităţi sportive, recreative și distractive.

Deputat PSD, Daniela Oteşanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe