Sfințire de biserică la Mănăstirea Sfântul Ierarh Nectarie din Vlădești

marți, 11 septembrie 2018

In data de 9 septembrie, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a târnosit biserica cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.

Peste o mie de credincioși au fost prezenți la sfințirea bisericii Mănăstirii Sfântul Ierarh Nectarie din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, unde slujba de târnosire a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de către un sobor de slujitori din care au făcut parte părinți consilieri, stareți ai mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului, preoți și diaconi, în prezența personalităților centrale și locale, precum și a închinătorilor veniți pentru rugăciune și binecuvântare.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a explicat pericopa din Evanghelia după Ioan, care s-a citit în această duminică, accentuând cuvintele apostolului iubirii, ucenicul cel mai apropiat al Mântuitorului Hristos, Sfântul Evanghelist Ioan: „Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan III, 16).

„În pericopa din Evanghelia citită  am auzit aceste cuvinte care aduc multă bucurie sufletelor noastre și care arată iubirea infinită a lui Dumnezeu față de lume. Dumnezeu vrea ca niciuna dintre făpturile Sale să nu se piardă, ci să dobândească viața cea veșnică. Viața Sa a pus-o Dumnezeu pentru mântuirea noastră. De aceea, noi cei care vrem să viețuim cu El veșnic, trebuie să împlinim poruncile Lui. Și nu este greu să le împlinești, așa cum Domnul Hristos spune: „Căci jugul Meu este bun, iar povara Mea este uşoară” (MateiXI, 30). Nu este greu să-ți înfrânezi limba ca să nu mai vorbească rău, să-ți înfrânezi trupul, neîmbuibându-l cu mâncare, nu este greu să aduci sufletul tău ofrandă iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu”.

În această zi, prăznuindu-se Sfinții Părinți Ioachim și Ana, Chiriarhul Râmnicului a pus exemplul acestor sfinți ca paradigmă pentru familia actuală: „Părinții să se roage mereu pentru a avea copii buni. Să se roage cu răbdare și nădejde așa cum Sfinții Părinți Ioachim și Ana au făcut-o, iar rugăciunile lor, lacrimile lor  nu vor rămâne neascultate. Avem nevoie în societatea noastră de copii buni, cu frică de Dumnezeu, care să ducă mai departe moștenirea aceasta pe care părinții lor le-o lasă, și anume, dreapta credință”.

După cuvântul de învățătură, în semn de mulțumire și apreciere pentru jertfa și osteneala ctitorilor Mănăstirii Sfântul Ierarh Nectarie, din localitatea Vlădești, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oferit acestora cea mai înaltă disticție a Arhiepiscopiei Râmnicului: Crucea Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe