Hackerii au dat de belea! Percheziţii în Vâlcea pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fraude informatice

sâmbătă, 8 septembrie 2018

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 12 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de fraudă informatică şi constituire a unui grup infracţional organizat. Au fost ridicate sisteme informatice şi bani, iar 22 de persoane au fost conduse la audieri. Miercuri, 5 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Constanţa, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fraude informatice. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, şapte persoane ar fi constituit o grupare de criminalitate organizată şi ar fi postat, pe site-uri de vânzări on-line din America de Sud, anunţuri privind vânzarea unor bunuri, inexistente în realitate (în special autoturisme) şi a fi comunicat, potenţialilor clienţi, prin intermediul poştei electronice sau prin SMS, informaţii eronate privind modalitatea de achiziţie, plata sau transferul bunurilor respective.

Ulterior, victimele ar fi fost determinate să vireze diferite sume de bani în conturi bancare deschise în ţară şi în străinătate. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, hard disk-uri, telefoane mobile, suporturi optice, cartele SIM și memory stick-uri) în legătură cu care există bănuiala că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, precum şi sume de bani (84.150 de lei, 5.500 de euro, 820 de lire sterline şi 500 de USD). În cauză, au fost audiate 22 de persoane, iar faţă de 4 dintre persoanele vizate de anchetă, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La acţiune au participat şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Sibiu, Vâlcea, Gorj, Bucureşti şi Constanţa, precum şi poliţişti ai serviciilor pentru acţiuni speciale şi jandarmi. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe