SOC! 68 de şcoli din Vâlcea NU au autorizaţie sanitară!

miercuri, 5 septembrie 2018

68 de şcoli din Vâlcea NU au autorizaţie sanitară, deşi mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar

Zilele trecute, prefectul Florian Marin a solicitat o informare din partea Inspectoratului Școlar Vâlcea, a Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și a IPJ și IJJ Vâlcea, cu privire la măsurile luate de fiecare instituție pentru autorizarea unităților școlare din județ, potrivit competențelor legale ale fiecărei instituții. Din discuțiile purtate, atât cu doamna inspector general Andra Bica, cât și cu doamna director Lorena Mărgăritescu, a rezultat faptul că în perioada 01.09-14.09.2018, echipe mixte de inspectori de specialitate de la ISJ Vâlcea și DSP Vâlcea controlează toate unitățile școlare din județ, cu privire la indeplinirea condițiilor igienico-sanitare. La acest moment, din totalul celor 418 unități școlare, au autorizație sanitară de funcționare 350, celelalte 68 fiind în procedura de autorizare. De altfel un raport final va fi prezentat, de către conducerea celor două instituții, după data de 15.09.2018. În cadrul întâlnirii, inspectorul șef al ISU Vâlcea, lt.col.Dan Pascaru a precizat că un numar de 52 de unități școlare au necesitat autorizație pentru incendii, din acestea primind autorizare 29, iar pentru celelalte 23 există aviz de funcționare, urmând a fi autorizate. Totodată, a fost analizată și situația repartizării forțelor de ordine pe unitați școlare, fiind scos în evidență de către inspectorul șef al IPJ Vâlcea, domnul scms. Cosmin Iana dar și de către inspectorul șef al IJJ Vâlcea, lt. col. Grigore Ciaușecu, faptul că această activitate este realizată și a fost materializată într-un plan comun de măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “SOC! 68 de şcoli din Vâlcea NU au autorizaţie sanitară!”

  1. De ce aceasta actiune s-a derulat in septembrie si nu in iunie-iulie? Se pare ca cei numiti in functii , incepind cu prefectul se joaca cu activitatea scolara.
    Daca ar avea bun simt , toti cei implicati in aceasta filiera de asigurarea conditiilor pentru a invata a copiilor nostri, ar trebui sa-si dea demisia de onoare.
    Dar , despre ce onoare vorbim? Si a cui?

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe