Căile ferate din India extind infrastructura pentru gazele naturale

duminică, 2 septembrie 2018

 

Căile Ferate Indiene și GAIL (India) Limited au făcut împreună un pas important spre extinderea utilizării gazului natural ca si combustibil prietenos cu mediul în toate aplicațiile Căilor Ferate din India. Decizia este complementară determinării curente a Ministerului Căilor Ferate de a reduce utilizarea combustibilului diesel și de a crește eficiența energetică / combustibil în sistemul său de operare, inclusiv conversia unităților electrice multiple DEMU (Diesel Electric Multiple Units - DEMU) la gazele naturale.

Acest parteneriat istoric va deschide calea pentru furnizarea de gaze naturale la atelierele feroviare, fabricile integrale de autocare, atelierele loco, haldele DEMU etc., amplasate de-a lungul rețelelor de conducte existente și viitoare ale GAIL.

Un Memorandum (MoU) a fost semnat în prezența lui Shri Ashwani Lohani, președinte al Consiliului Căilor Ferate și a lui Shri BC Tripathi, președinte și director general al GAIL, de Shri Gajendra Singh Director (Marketing) și Shri Chetram, Cai ferate.

De-a lungul prestigiosului proiect de gazoduct din India de 2540 km, inaugurat în octombrie 2016 și în prezent în execuție (cunoscut sub numele de "Pradhan Mantri Urja Ganga"), există posibilitatea de a furniza gaz natural la peste 10 ateliere de lucru ale Căilor Ferate Indiene. Aceste ateliere vor fi conectate în mod progresiv la rețeaua extinsă. Conducerea Consiliului Feroviar Ashwani Lohani a afirmat că toate cele 23 de ateliere feroviare ar începe să utilizeze gazele naturale până la 31 decembrie 2018. Facilitățile suplimentare și unitățile de producție vor începe să utilizeze gaze până la jumătatea anului 2019.

GAIL descrie Memorandumul de înțelegere între aceste două organizații de conducere ale țării ca un pas către îndeplinirea viziunii Guvernului Central de a dezvolta o economie bazată pe gaze naturale în India și de a progresa spre extinderea ponderii gazului natural în mixul energetic de la 6,5% la 15%. Acest demers va reduce amprentele de carbon ale IR și va contribui pozitiv la realizarea angajamentelor COP21.

Lohani a declarat că GAIL a informat căile ferate că va ajuta la reducerea cu aproximativ 25% a cheltuielilor cu combustibilul. Potrivit oficialilor Ministerului Căilor Ferate, utilizarea gazelor naturale are potențialul de a înlocui circa 844.027 metri cubi de acetilenă, 2.354.425 kg de GPL și 140.991 kg de BMCG (Bharat Metal Cutting Gas) și 5.500 KL de ulei HSD / Cuptor în valoare de 9,9 milioane USD pe an.
"Obiectivul acestui memorandum de înțelegere este de a furniza gaze naturale căilor ferate indiene", a spus B.C. Tripathi, președinte al GAIL India. Mai mult, lansarea infrastructurii de gaze naturale în mai multe zone ale Indiei, împreună cu conectarea instalațiilor feroviare la rețeaua de gaze naturale, va facilita extinderea și adoptarea în continuare a acestui combustibil ecologic.

Sursa: http://www.ngvglobal.com/blog/indian-railways-expands-natural-gas-applications-0830

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe