Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade în judeţul Vâlcea

marți, 28 august 2018

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 20.56, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade în judeţul Vâlcea

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs la o adâncime de doi kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Curtea de Argeş.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe