De ce este ipocrit procurorul general Augustin Lazar! Oameni de afaceri valceni, haituiti de hienele Statului Paralel, prin protocoalele secrete ILEGALE

sâmbătă, 25 august 2018

Reacția lui Augustin Lazăr după anunțul lui Tudorel Toader privind evaluarea sa: Tema protocoalelor este una falsă. Un nou atac la adresa Ministerului Public, într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu miză esențială pentru societate, precum cel privind violențele din 10 august.

Reactia lui Lazar este una cat se poate de ipocrita si falsă, avand in vedere ca aceste protocoale ILEGALE au existat si au avut efecte catastrofale uneori in toate straturile societatii romanesti. Cel mai mult au avut de suferit oamenii de afaceri romani care au fost efectiv haituiti de echipele mixte de procurori cu ofițeri de informatii. Scopul: distrugerea capitalului autohton si sprijinirea multinationalelor! Ofiterii SRI, coordonati de celebrul Dumbravă, insailau referate care erau dupa aceea insusite, copiate la virgula, de procurori zelosi. Astfel au fost distruse afaceri si vieti ale unor oameni onorabili. Asa s-a intamplat si la Valcea, unde o familie intreaga este hărțuita si haituita de aceste adevarate hiene ale statului paralel. Si acesta este doar un exemplu.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a transmis sâmbătă o reacție la anunțul făcut în cursul dimineții de ministrul Justiției Tudorel Toader, care a informat că va începe evaluarea activității manageriale a șefului Parchetului General, invocand ca motiv protocoalele încheiate cu SRI. Lazăr spune că "toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoștință" atât CSM-ului, cât și Ministerului de Justiție, și anunță că săptămâna viitoare va face publică corespondența avută cu aceste instituții.

"Opinia publică va putea constata că tema protocoalelor este una falsă", mai spune procurorul general, acuzând că "reiterarea consecventă în spațiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezintă în mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu o miză esențială pentru societate, respectiv Dosarul Revoluției din decembrie 1989 și Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018".

Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă dimineață, pe Facebook, că începe procedura de evaluare a activității procurorului general, Augustin Lazăr, ministrul justiției folosind ca motiv protocoalele încheiate cu SRI. Amintim că evaluarea activității DNA a dus la revocarea din funcție a șefei instituției, Laura Codruța Kovesi.

Redăm mai jos mesajul difuzat sâmbătă de procurorul general Augustin Lazăr pe site-ul și pagina de Facebook a Ministerului Public:

„Luând act de intenția ministrului justiției de a declanșa procedura de evaluare a activității manageriale pe care am desfășurat-o, intenție afirmată în contextul dezbaterilor publice privind protocoalele încheiate între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații în decembrie 2016 și cu referire expresă la aceste documente, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

Colaborarea dintre Ministerul Public și Serviciul Român de Informații s-a realizat în temeiul legii, protocolul fiind doar o procedură tehnică de lucru, de cooperare între instituții cu respectarea strictă a legii.

In acest sens, doresc să subliniez faptul că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoștința Consiliului Superior al Magistraturii și Ministerului de Justiție, în cursul săptămânii viitoare urmând să facem publică corespondența avută cu aceste instituții.

Opinia publică va putea constata că tema protocoalelor este una falsă și că în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție am respectat legea, am informat Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul de Justiție în legătură cu demersurile efectuate.

În acest context, speculațiile din spațiul public referitoare la un așa-zis mod "ilegal", "subteran" de a acționa reprezintă în mod evident o acțiune de destabilizare a Ministerului Public.

După adoptarea Deciziei nr. 51/2016 a Curții Constituționale a României, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2016 a transferat Ministerului Public executarea supravegherii tehnice, aceasta putând fi efectuată și prin poliția judiciară sau lucrători specializați din cadrul poliției.

Articolul IV alin (1) din O.U.G. nr. 6/2016 prevede că accesul concret la sistemele tehnice ale S.R.I., în scopul executării supravegherii tehnice, se realizează prin protocoale încheiate de S.R.I. cu Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Interne, precum și cu alte instituții în cadrul cărora își desfășoară activitatea organe de cercetare penală speciale.

În acest sens a fost încheiat protocolul nesecret care este și publicat pe site-ul Ministerului Public.

Protocolul clasificat, are ca obiect identificarea, investigarea și documentarea cu privire la faptele ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor contra securității naționale, infracțiunilor de terorism și infracțiunilor săvârșite de cadre ale S.R.I..

Serviciul Român de Informații este organul de stat specializat în domeniul informațiilor privitoare la siguranța națională a României.

Acest protocol nu și-a produs efectele fiind denunțat la data de 13.03.2017 în cotextul dezbaterilor publice privind protocoalele.

De altfel, așa cum s-a arătat, existența protocolului și inițierea demersurilor privind declasificarea acestuia au fost aduse la cunoștința ministrului justiției și de asemenea a Consiliului Superior al Magistraturii printr-o informare realizată la data de 20.03.2018.

Cele două protocoale încheiate în anul 2016 nu au fost declarate nelegale de nicio instanță, fiind prezentate în acest mod doar de o parte a mass-mediei. Reiterarea consecventă în spațiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezintă în mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu o miză esențială pentru societate, respectiv Dosarul Revoluției din decembrie 1989 și Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018.

În calitate de conducător al Ministerului Public, doresc să asigur opinia publică asupra faptului că procurorii vor acționa în continuare cu fermitate și profesionalism pentru combaterea infracționalității și îndeplinirea rolului constituțional de a reprezenta interesele generale ale societății, de a apăra ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe