Val de aer saharian peste Valcea

marți, 14 august 2018

Foto Capital.ro

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate, anormale pentru această perioadă, canicula instalându-se, în următoarele zile, în mai multe regiuni.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 33 de grade, iar cele minime în general între 13 şi 19 grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia şi posibil va atinge izolat pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic în Câmpia de Vest.

Marţi, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara în zona de munte şi în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar cele minime în general între 14 şi 22 de grade.

Şi miercuri, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului în zona de munte şi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 29 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 23 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Conform ANM până la sfârşitul săptămânii, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară în zona de câmpie, îndeosebi din sudul ţării. Pe arii restrânse vor fi averse, mai ales la deal şi la munte.

Meteorologii avertizează că, pe 15 august, ţara noastră va fi lovită de masa de aer saharian care face deja ravagii în Europa, dar şi de furtuni violente.

Temperaturile vor urca în termometre până la 40 de grade Celsius la umbră, iar în unele zile vor depăşi acest prag. Europa a fost lovita de un val de căldură extremă în ultimele săptămâni: cele mai afectate ţări fiind Franţa, Portugalia, Spania şi Grecia, unde s-au înregistrat temperaturi şi de 50 de grade Celsius.

Sursa: http://www.gds.ro/Actualitate/2018-08-14/val-de-aer-saharian-peste-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe