Senator Bogdan Matei: Din 24 august, termenul de plată pentru achitarea a jumătatea din valoarea unei amenzi va fi de 15 zile

duminică, 12 august 2018

 

De la finalul lunii august termenul de plată al unei amenzi pentru achitarea la jumătate va fi prelungit la 15 zile. „Este o veste bună pentru că se întâmplă să nu ai bani, să pleci în concediu şi din nefericire să rişti o astfel de amendă de circulaţie în prima zi şi nu ai timp să o achiţi. Practic, asta va însemna mai mult timp pentru a face rost de bani astfel încât să plătim o amendă diminuată pentru contravențiile rutiere, cele fiscale, pentru cele din legea asociațiilor, etc. Potrivit noului act normativ vom avea la dispoziţie 15 zile, pentru a plăti la jumătate din amenda dată potrivit legii”, spune senatorul PSD, Bogdan Matei.

Din 24 august, când vor intra în vigoare unele modificări la Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul contravențiilor, termenul  de 48 de ore pentru a plăti jumătate din minimul amenzii stabilite de lege va deveni de 15 zile. Cele mai importante amenzi pe care merită să le amintim sunt cele rutiere. Astfel sub incidenta acestei legi intră toate amenzile rutiere, chiar și de cele pentru pietoni ori bicicliști intră sub incidenţa acestei legi. De exemplu pentru o amendă aplicată din clasa a II-a de sancțiuni, de exemplu, unde limitele sunt 580 și 725 de lei, chiar dacă polițistul aplică amenda maximă, vom putea plăti în 15 zile doar 290 de lei. Tot 15 zile este și termenul la dispoziție pentru a contesta  procesul verbal de contravenţie. Alte contravenții vizate de beneficiul acestui termen mai lung de achitare a amenzii la jumătate sunt, de pildă, cele din reglementarea asociațiilor de proprietari,  amenzile pentru contravențiile fiscale vor putea fi plătite la jumătate în 15 zile, de la finalul lunii.

Senator PSD, Bogdan Matei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe