Deputatul PSD, Vasile Cocos: Modificare majoră pentru întreprinzători - de acum pot încasa trimestrial dividendele, înainte de încheierea anului fiscal!

joi, 2 august 2018
Deputatul PSD de Valcea, Vasile Cocos, a declarat  că a intrat deja în vigoare o modificare legislativă care le va permite întreprinzătorilor să îşi încaseze trimestrial dividendele din profitul realizat de societăţile comerciale în care sunt asociaţi sau acţionari. Anterior noii legi, dividendele puteau fi încasate doar după întocmirea şi aprobarea situaţiilor financiare anuale.

„Intreprinzătorii vor avea acces mai rapid la roadele muncii lor şi vor putea folosi profitul care li se cuvine. Statul câştigă pentru că va încasa impozitul din dividende şi în cursul anului fiscal. Nu în ultimul rând, câştigă economia, pentru că banii reprezentând profiturile companiilor nu mai stau în conturi până la terminarea anului fiscal, ci sunt introduşi în circuitul economic”, a spus Vasile Cocos.
Conform noilor prevederi legale, ce se regăsesc în Legea nr. 163/2018, intrată deja în vigoare, acţionarii sau asociaţii unei companii vor putea opta pentru repartizarea trimestrială a profitului, în cursul exerciţiului financiar, în limita profitului net înregistrat trimestrial. Regularizarea sumelor repartizate trimestrial va avea loc după aprobarea situaţiilor financiare anuale, cu obligaţia acţionarilor de a restitui în maxim 60 de zile eventualele sume distribuite în plus în cursul exerciţiului financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe