Sparle si soparle, 02.08.2018

miercuri, 1 august 2018
  • Lovitură de teatru la şedinţa Consiliului Local Râmnicu Vâlcea de marţi, 31 iulie: din cauza absenţei unui consilier local PER, coaliţia PSD-PER din Consiliul Municipal... nu a avut numărul necesar de voturi (16) pentru revocarea HCL nr. 197/27 iunie 2018 referitoare la transmiterea imobilelor de la Liceul Oltchim, din proprietatea Primăriei, în proprietatea statului şi administrarea Universității din Piteşti. Schimbul de imobile viza cedarea către Primăria Râmnicului, de către Universitatea din Piteşti, a terenurilor şi clădirilor pe care le deţine la fosta Unitate Militară Vlădeşti. În cadrul şedinţei de Consiliu Local, secretarul Ion Didoiu a explicat că HCL nr. 197/27 iunie 2018 a fost adoptată „prematur” şi că de aceea se impunea revocarea, dar consilierii PNL şi ALDE nu au avut urechi de auzit şi au votat împotrivă ori s-au abţinut la propunerea de revocare, astfel că HCL nr. 197/27 iunie 2018 rămâne în vigoare şi urmeză să-şi producă efectele juridice.

 

  • După nici o lună de la demararea investiţiei, firma de construcţii SC Electrovâlcea SRL lucrează în ritm alert la modernizarea „Arenelor Traian”, existând o mobilizare exemplară de utilaje şi forţă de muncă pe şantier. Proiectul se realizează cu bani din bugetul primăriei municipiului, mai exact din împrumutul pe care administraţia locală din Râmnicu Vâlcea l-a contractat în urmă cu trei luni. Investiţia, care se ridică la 127 miliarde lei vechi are termen de finalizare primăvara anului viitor.

 

  • În ciuda eforturilor prefectului Florian Marin, continuă se existe zilnic cozi de 40-50 de persoane la Serviciul Paşapoarte din cadrul Instituţiei Prefectului - Vâlcea, cozi care se întind uneori şi în afara sediului instituţiei. Conform noilor modificări legislative, paşapoartele simple electronice au următoarea valabilitate: 3 ani pentru persoanele cu vârsta până în 12 ani; 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 si 18 ani; 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Paşaportul simplu temporar va fi eliberat în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, doar pe baza unor documente justificative şi numai în situaţii obiective. Precizăm faptul că, persoanei care declară că nu doreşte paşaport simplu electronic, i se eliberează paşaport simplu temporar, în termen de 10 zile lucrătoare. Costurile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice sau temporare rămân neschimbate.

 

  • Familia Denisse si Mihai Balan se judeca cu Administratia Nationala Apele Romane si Primaria Bujoreni pentru a obtine despagubiri ca urmare a efectelor inundatiilor din anul 2014, atunci cand un parau din apropiere a afectat locuinta fostului director general de la CET Govora. In prima instanta, familia Balan a obtinut aproape un miliard lei vechi – despagubiri, dar ANAR a atacat cu recurs. Acum procesul a ajuns la Curtea de Apel Pitesti, care si-a declinat competenta pentru... Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe