|miercuri, august 15, 2018
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 30.07.2018 

soparla-cu-volanas
  • Urmare a demersurilor instituționale comune ale Instituției Prefectului și Consiliului Județean Vâlcea, la data de 25 iulie 2018 în Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea Guvernului României nr. 563/24 iulie 2018, prin care județului Vâlcea i s-a alocat de la fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului suma totală de peste 3,8 milioane de euro pentru un număr de 26 localităţi afectate de inundații în intervalul martie-iulie 2018.

 

  • Poate puţină lume ştie, dar directorul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”, Remus Grigorescu, a fost (re)ales în 6 iulie 2018 ca membru neexecutiv… în consiliul de administraţie al gigantului Romgaz, cu sprijinul evident al ministrului Energiei, Anton Anton, de la ALDE, partid din care face parte şi vâlceanul nostru. Grigorescu a încasat anul trecut numai de la Romgaz frumoasa sumă de circa 400 milioane de lei vechi. Tot Remus Grigorescu mai deţine şi funcţia de preşedinte al Comitetului de nominalizare şi remunerare de la Romgaz. Cei cinci membri ai comitetului care au „selectat” candidații pentru consiliul de administrație al Romgaz s-au… autopropus în aceste funcții, după cum arată documentele oficiale ale companiei. Selecția candidaților pentru Consiliul de Administrație a fost făcută de Comitetul de nominalizare și remunerare (CNR), un organism intern al Romgaz, împreună cu consultantul extern în recrutare, George Butunoiu, după cum arată planul de selecție aprobat de Romgaz și postat pe site-ul companiei.

 

  • Deunăzi, Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apavil SA a aprobat numirea lui Mihai Gheorghe Duţu, ca administrator provizoriu al societăţii, completându-se astfel componenţa consiliului de administraţie al SC Apavil SA aprobată prin Hotărârea AGA nr. 14/18 iunie 2018. Durata mandatului administratorului provizoriu este aceeaşi cu durata mandatelor administratorilor provizorii numiţi prin Hotărârea AGA nr. 14/18 iunie 2018. La şedinţa acţionarilor SC Apavil SA au participat acţionarii societăţii, reprezentând 99,2129% din capitalul social, astfel cum aceştia erau descrişi în lista acţionarilor prezenţi la AGA, prin reprezentanţi. Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „APA” Vâlcea, Robert Schell, din motive „obiective”, nu a putut participa la adunare.

Leave a Response