Ștefan Prală a coordonat activitățile de stopare și înlăturare a efectelor inundațiilor în Bazinul Hidrografic Olt

luni, 23 iulie 2018

Directorul A.B.A. Olt, domnul Ștefan Prală în perioada 08-11.07.2018, a coordonat  activitățile de stopare și înlăturare a efectelor inundațiilor în punctele critice din Bazinul Hidrografic Olt, dupa cum urmeaza:

Duminică seara , 08 iunie 2018, s-a deplasat  în zona râului Topolog , comuna Nicolae Bălcescu, unde a sosit  domnul Ministru al  Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și directorul General al A.N. ,,Apele Române’’, domnul Victor Sandu, pentru evaluarea situației din teren și identificarea soluțiilor  optime de intervenție.

Luni, 09 iunie 2018, s-a deplasat în jud. Sibiu în zona râului Cibin. La remedierea situației S.G.A. Vâlcea a intervenit cu: Formația de Intervenție Rapidă Alțâna (6 agenți hidrotehnici, un buldoexcavator, motopompe și 200 de saci cu nisip).

Tot luni, s-a deplasat în localitatea Malaia   pr. Lotru, pct. “râpa Brădișor, unde S.G.A. Vâlcea a intervenit cu un excavator pentru deblocarea albiei de aluviunile provenite de pe versant mal stâng.

Marți dimineața a fost prezent împreună cu personalul din cadrul S.G.A. Vâlcea, la intervenția din comuna Nicolae Bălcescu, pe pârâul Topolog. Pentru protecția locuitorilor din zona drumului județean  678D, a rețelei de alimentare cu apă și a rețelei electrice  s-a intervenit cu un excavator și un bulldozer.

Marți în jurul prânzului a fost prezent în comuna Alunu, zona haldei de steril punct Gropile, pentru constatarea lucrărilor efectuate .

De marți seara, până  miercuri ora 18.00, domnul Ștefan Prală, a dirijat intervențiile de pe pârâul Stăncălau. În urma intervenților s-a realizat închiderea breșelor formate, pentru siguranța   locuințelor și  terenurilor din zonă.

    Monitorizarea zonelor afectate continuă cu personal și mijloace de intervenție din cadrul formaţiilor   teritoriale de lucru  până la normalizarea situației,  pe cursurile de apă din Bh.Olt.

36442649_1872155696179442_3620850686876450816_o

 

     Totodată, având în vedere PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL: 25.07.2018 – 27.07.2018 ( ÎN JUDEŢ vremea va fi instabilă, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Pe arii extinse vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor cumula 25-30 l/mp, izolat 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări de scurtă durată ce vor lua aspect de vijelie), suntem pregatiți să intervenim cu personalul formațiilor de lucru și utilajele din dotare, acolo unde situația o impune’’, a declarat directorul instituției, dl. Ștefan Prală.

 

Accesarea fondurilor europene

În data de 18.07.2018, directorul A.B.A. Olt, domnul Ștefan Prală, împreună cu directorul General al A.N. ,,Apele Române’’, domnul Victor Sandu, au avut o întâlnire de lucru la sediul  Ministerul Apelor și Pădurilor, cu privire la accesarea fondurilor europene pentru promovarea a 5 proiecte în  zonele din  B.H. Olt:

-  Amenajarea hidrotehnică a pârâurilor Luncavăț, Râmești și Urșani în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților riverane, județul Vâlcea.

-  Amenajarea hidrotehnică a pârâurilor Bistrița și Iazul Morților în vederea apărării împotriva inundațiilor a orașului Băbeni, județul Vâlcea.

-  Amenajarea complexă a râului Olt și afluenților în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților Bălan, Miercurea Ciuc – cartier Jigodin, județul Harghita și Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

-  Amenajarea complexă a râului Olteț și a pârâului Geamărtălui în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților riverane, zona amonte oraș Balș, județul Olt.

-  Amenajarea complexă a pârâului Racu, sector Livezi - Siculeni în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților riverane.

       Obiectivele de investiții din jud. Vâlcea vor fi realizate și cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu şi prefectului judeţului Vâlcea, domnul Florian Marin.

    ,,Obiective de investiții sunt de prioritate social-economică şi prevăd lucrări de amenajare a râurilor pentru reducerea riscului la inundaţii’’ .

Compartimentul de Comunicare și Relaţii cu Presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe