Deputat Ovidiu Popa: Din 2019, salariaţii vor primi tichete pentru a-şi procura cărţi sau pentru a merge la teatru ori concerte

joi, 19 iulie 2018

 

Deputatul social-democrat Ovidiu Popa spune că prin această lege se încurajează accesul la fenomenele culturale pentru salariaţi, în conextul în care, anumite preţuri la spectacole de teatru sau concerte sau preţul cărţilor este unul destul de ridicat. „Prin această reglementarre salariaţii pot procura abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții, parcuri tematice, proiecții cinematografice și festivaluri, precum și de cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme. Părinţii pot astfel asigura cărţile din tematica şcolară suplimentară pentru copii sau poate fi încurajat mersul la teatru, la filarmonică, la film. În ultimii ani s-a înregistrat o scădere dramatică a consumatorilor de cultură, public redus la teatru sau procentul de cititori este unul foarte mic comparativ cu anii 90. Încercăm astfel să creştem acest proces şi să ajutăm  cu precădere tinerii să redescopere o carte bună, să meargă la un concert sau la un spectacol de teatru”, spune Ovidiu Popa.

Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, însă ea se va aplica abia de la 1 ianuarie 2019. Prin intermediul legii, vor fi reunite, practic, într-un singur act normativ toate biletele de valoare pe care angajatorii pot să le acorde propriilor salariați. Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță, ce există și în prezent, vor apărea tichetele culturale. Tichetele culturale vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă se vor acorda doar ocazional) și vor putea fi folosite la plata bunurilor și serviciilor culturale.

Ovidiu Popa, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe