Sparle si soparle, 16.07.2018

duminică, 15 iulie 2018
  • Ion Horia Horăscu rămâne deocamdată în afara Primăriei Prundeni, după decizia Tribunalului Vâlcea de respingere a plângerii controlului judiciar depusă de către fostul primar. Tot Tribunalul Vâlcea a judecat în luna aprilie cererea procurorilor vâlceni de prelungire a mandatului de arest la domiciliu în cazul lui Ion Horia Horăscu. Astfel, că, după mai bine de patru luni de arest preventiv şi de arest la domiciliu, fostul edil Horăscu a fost pus atunci în libertate, magistraţii luând decizia de a înlocui măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. După cum bine se ştie, în data de 17 noiembrie 2017, edilul vâlcean a fost încătuşat în urma unor percheziţii efectuate de ofiţerii DGA Vâlcea şi de procurorii Parchetului Vâlcea, el fiind acuzat de comiterea infracţiunilor continuate de luare de mită, abuz în serviciu, deturnare de fonduri, fals intelectual şi uz de fals. Anchetatorii spun că Horăscu ar fi comis o serie de infracţiuni în perioada 2009-2017, cauzând un prejudiciu de circa 25 miliarde de lei vechi.

 

  • După ce a „tăiat frunze la câini” timp de 7 ani în consiliul de administraţie al RAJDP Vâlcea, liberalul Ion Florescu şi-a dat... demisia zilele trecute din respectivul post. Deja, Consiliul Judeţean a aprobat declanşarea procedurii de selecţie pentru un membru în consiliul de administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea precum şi aprobarea scrisorii de aşteptări. Consiliul de Administraţie al RAJDP Vâlcea este format din 5 membri, din care: un reprezentant din cadrul Ministerului Finanţelor Publice; un reprezentant al autorităţii publice tutelare; trei persoane cu experienţă în administrarea sau managementul regiei.

 

  • Suprefectul Aurora Gherghina a încasat anul trecut din salarii circa 900 milioane de lei vechi - asta reise din declaraţia de avere depusă. La acestea se mai adaugă 110 milioane de lei vechi din chirii, 180 milioane de lei vechi din indemnizaţiile de la ATOP Vâlcea, plus 900 milioane de lei vechi din vânzarea unui teren către Daniela Neguleasa. În conturi bancare, suprefectul Gherghina deţine depozite în valoare totală de circa 2,5 miliarde de lei vechi şi 5.000 de euro, iar averea imobiliară mai cuprinde două apartamente în Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, plus două terenuri intravilane amplasate în localităţile Malaia şi Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe