Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea va avea spectacole în Scuarul Mircea cel Bătrân

vineri, 6 iulie 2018

 

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea organizează în weekend-urile din perioada 8 iulie-26 august 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân, din zona centrală a orașului, mai multe evenimente culturale. Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate.

Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe picioroange. Astfel, râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, „La Strada”, ce face parte din strategia managerială a Teatrului Muncipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și care are ca scop animarea vieții culturale a orașului.

Programul evenimentelor:

Ziua I – STAND-UP COMMEDIA (8 iulie 2018, ora 18:00)

Ziua II- IMPRO-SHOW COMMEDIA (14 iulie 2018, ora 18:00)

Ziua III – DOUĂ DESTINE (22 iulie 2018, ora 18:00)

Ziua IV – IL MAGNIFICO (5 august 2018, ora 18:00)

Ziua V – ISTORIA TEATRULUI POVESTITĂ DE UN ARDELEAN ȘI O MOLDOVEANCĂ (12 august 2018, ora 18:00)

  • Ziua VI - IMPRO-SHOW COMMEDIA (19 august 2018, ora 18:00)
  • Ziua VII - COMMEDIA 4EVĂR (26 august 2018, ora 18:00)

Actorii care vor participa la acest proiect sunt: Ștefan Liță, Ștefan Dogaru, Georgiana Coman, David Constantinescu, Cătălin Florea, Bogdan Neciu, Robert Iosif, Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Codruța Varadi, Bogdan Bledea, Corina Vișinescu, Mihai Alexandru, Diana Licu, Miruna Lazăr, Carmen Bianca Stroia și Liviu Bledea.

Ziua I , 8 iulie 2018, ora 18:00
Evenimentul principal: „STAND-UP COMMEDIA”

Este un spectacol interactiv care pornește de la personajele tipologice din Commedia dell’ Arte, integrat structurii de stand-up comedy. Spectacolul va familiariza publicul cu structuri comice de tip „one-liner” sau glume complexe, bazate pe definiția bergsoniană a „mecanicului placat pe viață”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe