Florinel Constantinescu: Primăria orașului Călimănești organizează Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”

vineri, 6 iulie 2018

              COMUNICAT DE PRESĂ

 În perioada 17-27 Iulie, 2018, Primăria orașului Călimănești organizează  în colaborare cu Fundația Act.or.Art,  București,  Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a X-a și în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XII-a,  manifestări culturale menite a promova excelența în educație și potențialul cultural al orașului Călimănești.

 Festivitatea de deschidere oficială a acestora va avea loc Miercuri, 18 iulie, 2018, ora 18:00 pe terasa Hotelului Central din Călimănești,   în cadrul careia veți cunoaște participanții de anul acesta la cele două manifestări și veți putea admira creații artistice realizate în cele 11 ediții anterioare ale taberei de pictură.

 Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu de anul acesta, organizată sub coordonarea Prof. Univ. Emerit, Dr. Florin Zamfirescu și a Lect. Univ., Dr. Ștefana Samfira, cu participarea coregrafei  Adina Cezar și a actorului Thomas Ciocșirescu, reunește  studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Arta Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București

          Proiect inițiat în anul 2009 din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale, ediția din acest an a Taberei de teatru cuprinde activități dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursul de dans și recitare. Iubitorii de muzică, dans și poezie sunt așteptați, astfel,  să-si pună în valoare talentul.

          De asemenea, studenții la teatru și actorii masteranzi participanți în tabără, vor urca pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central Călimănești, evoluând în spectacole de recitare și vorbire,  spectacole de mișcare scenică și, nu în ultmul rand, spectacole de teatru.

          Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007,  a devenit  o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la dezvoltarea creativității și stimularea interesului pentru artă.

          Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P., filiala Vâlcea, 10 personalități artistice din România și Republica Moldova: Sorinel Cârstiuc, Mirela Hagiu, Ion Jabinschi, Valeriu Jabinschi, Lucia Juncu, Gheorgeh Mosorescu, Cătălin Negrea, Tina Popa, Marin Răducu și Ramona Șlug - ale căror creații atistice, realizate pe parcursul taberei, le veți putea admira în cadrul expoziției finale, care va avea loc Joi, 26 Iulie 2018, ora 18:00, pe Terasa Hotelului Central.

            Vă invităm să particpați la desfășurarea acestor activități.

 

 

PRIMAR,

Dr. FLORINEL CONSTANTINESCU

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe