Toate şcolile din judeţul Vâlcea au fost decorate cu tablouri pe care sunt marcate versurile imnului naţional

duminică, 24 iunie 2018

Membrii unei fundaţii au dotat toate şcolile din judeţul Vâlcea cu tablouri cu însemne ale României: stema şi drapelul, imnul de stat, dar şi logoul Centenarului.

Ideea a pornit de la un voluntar, într-o discuţie cu preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT), care s-a plâns că în ziua de astăzi copiii nu mai ştiu nimic despre simbolurile ţării şi nici măcar versurile imnului naţional. Şi cum nu poţi să critici un lucru fără să vii şi cu o soluţie în loc, ong-iştii au venit şi cu o propunere.   „Aşa s-a născut această idee. Şi chiar dacă unii ne vor acuza că suntem nostalgici, fiindcă este o idee practicată pe vremea comunismului, scopul nostru nu are nimic de-a face cu acea perioadă, ci doar cu dorinţa de a reaprinde sentimentul de identitate, de mândrie şi de dragoste faţă de ţară în inima tinerelor generaţii. Şi cum să simţi toate aceste lucruri dacă nu cunoşti versurile imnului şi nu le înţelegi, dacă habar n-ai cum arată stema ţării tale sau cum arată drapelul?”, întreabă retoric preşedintele FJT Vâlcea, Ovidiu  Udrescu.

Astfel a luat naştere proiectul „Centenarul - orizont de moştenire şi perspective pentru tineri ”, adresat elevilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din judeţul Vâlcea, în perioda martie - iunie 2018, derulat de FJT în parteneriat cu IŞJ Vâlcea.    S-a urmărit instruirea, educarea şi formarea tineretului în spiritul promovării valorilor naţionale; cultivarea valorilor cetăţeniei active; precum şi revitalizarea sentimentului patriotic şi a identităţii naţionale în rândul elevilor.     Pe lângă tablourile cu însemne s-au realizat şi dezbateri ce au avut ca temă Centenarul cu moştenirea şi perspectivele sale pentru tineri şi prezentarea unor comunicări ştiinţifice ale cadrelor didactice şi elevilor. Tablourile au fost apoi distribuite către toate unităţile de învăţământ, 126 la număr, şi au fost montate în holul de la intrare.

Citeste mai mult: adev.ro/patnsm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe