Opt gospodării inundate şi o persoană salvată de pe o barcă, în urma inundaţiilor

luni, 18 iunie 2018

Instituția Prefectului din Județul Vâlcea, informează că, la această oră, sudul județului Vâlcea se află sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii. În aceste condiții, prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a dispus convocarea Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență format din șefii structurilor cu atribuțiuni, respectiv ISU, IPJ, IJJ, SPR, SDN, ABA, SGA, RAJDP Vâlcea, pentru a fi dispuse măsuri în consecință.

În cursul zilei de 17 iunie, echipajele de intervenţie din cadrul ISU Vâlcea, au acționat pe raza localităților Drăgășani și Grădiștea pentru evacuarea apei din opt gospodării (terenuri, locuințe și un beci). Un caz aparte l-a constituit salvarea unei persoane de sex masculin aflată într-o barcă gonflabilă care plutea în derivă și luase apă pe râul Olt, în localitatea Călimănești. Persoana a fost scoasă la mal și predată unui echipaj SAJ Vâlcea. De asemenea, la această oră se intervine și în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Pe drumurile naţionale şi judeţene nu se înregistrează situaţii deosebite ca urmare a fenomenelor mai sus menţionate, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de siguranţă. În cursul zilei de 17 iunie 2018, ca urmare a cantităților însemnate de precipitații pe DN 7A, la km 32+050, 32+150 și 33+100 echipele de intervenție ale SDN Vâlcea, au intervenit pentru a îndepărta o viitură de pe partea carosabilă, lucrările fiind desfășurate cu greutate din cauza faptului că alunecarea era activă.

La această oră există probleme pe linia de alimentare cu energie electrica LEA 20 kV Vâlcea Sud – Golești, unde, din cauza fenomenelor hidrometeorologice au fost rupți mai mulți stâlpi, de asemenea există și copaci căzuți pe linii, satele Vătășești, Tulei, Câmpeni, Poienița și Drăgănești fiind rămase fără tensiune, existând un număr de aproximativ de 480 consumatori afectați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe