Proiect „SISTEM Băbeni – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educație si Muncă în Băbeni”

marți, 12 iunie 2018

 

Proiect „SISTEM Băbeni – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educație si Muncă în Băbeni”

Primăria Orașului Băbeni, este beneficiar al proiectului "SISTEM Băbeni  – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educație si Muncă în Băbeni", POCU/138/4/1/114677, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, în cadrul Axei Prioritare 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei, obiectivul specific 4.1 - Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate.

In cadrul proiectului, sunt implementate urmatoarele activități:

  • Sprijin pentru creșterea accesului și participării la educație, unde, după identificarea grupului țintă se realizează acțiuni de stimulare a accesului la educație timpurie, de combatere a fenomenului de părăsire timpurie a școlii, activități educative remediale de tip „a doua sansă” și activități de consiliere și orientare educatională în vederea creșterii participării la educație. De aceste activități beneficiează 60 de preșcolari și 180 de elevi aflați în risc de abandon școlar, beneficiari ce vor fi asistați atât financiar, cât și prin activități specifice, menite să contribuie la stimularea accesului la educație și la îmbunatățirea competențelor de bază ale acestora. Cele 60 de persoane participante la programe remediale de tip „a doua sansă” vor fi reintegrate în sistemul de educație în vederea finalizării studiilor pe care le-au abandonat, vor obține certificate de absolvire a modulelor / ciclurilor de învățământ.
  • Spriijn pentru accesul și / sau menținerea pe piața muncii unde sunt furnizate servicii de informare și consiliere profesională, de furnizare programe de formare profesională continuă și de monitorizare a inserției pe piața muncii. De aceste activități vor beneficia un numar de 200 de persoane neocupate profesional, persoane ce vor dobandi informații cu privire la dinamica pieței muncii și la cerințele anuale ale angajatorilor din regiune, iși vor dezvolta abilități esențiale în procesul de căutare al unui loc de muncă și vor fi implicate în programe de formare profesională continuă aliniate la cerințele pieței muncii din regiune.
  • Susținerea dezvoltării / furnizării de servicii sociale / medicale / socio-medicale. Cel putin 600 de persoane din comunitate vor beneficia de servicii integrate, medicale și sociale. Peste 100 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din comunitatea marginalizată, vor beneficia atât de servicii de consiliere în vederea dezvoltării personale și deprinderea de tehnici și abilități necesare oricarui viitor antreprenor, cât și de programe antreprenoriale care vizează dezvoltarea de competențe profesionale. Peste 100 de persoane din comunitate vor fi cooptate în campanii de implicare activă și voluntariat în vederea rezolvării într-un mod participativ a problemelor identificate la nivelul comunității.
  • Combaterea discriminării și promovării multiculturalismului, unde se va forma un grup de inițiativă locală care va desfașura acțiuni de implicare activă / voluntariat și facilitare pentru identificarea și consolidarea de parteneriate, precum și de constientizare și promovare a valorilor democratice în comunitate.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020

Primăria Orașului Băbeni

ORAȘUL BĂBENI, STR. DRAGOŞ VRÂNCEANU, NR.167, 245100, JUDEŢUL VÂLCEA,

TELEFON/FAX:0250/765160;                                                                                                                                                                         e-mail:[email protected]; web site: www.orasbabeni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe