Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a așezat piatra de temelie a noii bisericii de la Mănăstirea Ostrov

joi, 7 iunie 2018

 

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit miercuri, 6 iunie, slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov.

Noua biserică îl va avea ocrotitor pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab și va fi construită în apropierea ctitoriei sale cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

_____________________________________________________________________

Sfântul Neagoe Basarab a cârmuit Țara Românească între anii 1512-1521, remarcându-se pentru sprijinul pe care l-a dat culturii și Bisericii Ortodoxe în vremea sa.

A ctitorit biserica mănăstirii Curtea de Argeş, Biserica Sfântul Gheorghe, a Mitropoliei din Târgovişte și Mănăstirea Ostrov, a restaurat mănăstirile Tismana şi Cozia şi a făcut o serie de donații la multe alte mănăstiri.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_ostrov-2.jpg

La Sfântul Munte Athos, a făcut de asemenea foarte multe donații către: Cutlumuş, Zografu, Xenofon, Rusicon, Vatoped, Iviron, Hilandar, la fel către Patriarhia Ecumenică, Ierusalim, Muntele Sinai, încât biograful Sfântului Nifon, Gavriil Protul, mărturisea: Ce vom spune despre lucrurile şi mănăstirile pe care le-au miluit?

Şi în toate laturile de la Răsărit până la Apus şi de la miază-zi până la miază-noapte, toate sfintele biserici le hrănea şi cu multă milă pretutindeni da. Şi nu numai creştinilor fu bun, ci şi păgânilor, şi fu tuturor tată milostiv, asemănându-se Domnului ceresc, care străluceşte soarele Său şi ploaia, şi pe cei buni, şi pe cei răi, cum arată Sfânta Evanghelie.

Sursa arhiepiscopiaramnicului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe