Shell deschide prima stație de alimentare cu gaze naturale lichefiate în Belgia

marți, 29 mai 2018

 

Shell a anunțat deschiderea primei sale stații belgiene LNG (gaze naturale lichefiate) în Herstal, Liège. Stația este situată în apropierea punctului de trecere a frontierei de la E313, un drum-cheie pentru transportul rutier internațional. Noua stație are o capacitate de 3,5 KT de LNG și poate livra zilnic 150 de camioane cu LNG. Shell consideră că LNG are un rol important ca soluție pentru transportul rutier greu.

 

"LNG este o opțiune importantă pentru companiile de transport", a declarat Laurent Charlot, director comercial, Shell Belgium. "LNG va juca un rol din ce în ce mai important în mixul energetic. Ne așteptăm ca cererea de LNG să crească si continuam sa lucram cu producătorii de camioane, cu clienții și cu factorii de decizie politică, pentru a promova utilizarea LNG ca si combustibil de transport mai curat și mai accesibil. Stația din Herstal reprezintă un pas important în continuarea extinderii rețelei noastre de stații LNG în Europa ".

"Având în vedere cererea tot mai mare de energie și nevoia crescândă de a reduce emisiile din transport, ne confruntăm cu provocarea de a face transportul atât mai eficient, cât și mai curat în același timp", a adăugat Marie Christine Marghem, Ministrul Federal al Energiei, Mediului și Dezvoltării Durabile .

Shell are deja șapte stații LNG în Olanda (Rotterdam, Waalwijk, Amsterdam, Pijnacker, Waddinxveen, Eindhoven și Heerenveen) și intenționează să deschidă alte stații LNG în Europa în următoarele 12 luni.

Sursa: Shell

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo-Antares-1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe