ANI: Primarul din Mateesti, liberalul Valerian Alexie, s-a aflat în stare de incompatibilitate și conflict de interese

marți, 22 mai 2018

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 16 foşti şi actuali aleşi locali, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Pintre acestia se afla si doi valceni:
  • Alexie Valerian-Ion, primar al comunei Mateeşti, Judeţul Vâlcea, este acuzat de incompatibilitate pentru că în perioada 19 iunie 2012 – 01 martie 2013 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă (agent comercial) în cadrul S.C. Alexie G.V. S.R.L., obţinând venituri din salarii în cuantum de 70.000 lei. De asemenea, în perioada 19 iunie 2012 – 19 iulie 2014 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată, obţinând subvenţii în cuantum de 13.151 lei, în urma implementării proiectului „Fermă de semi-subzistenţă a PF.
  • Marin Victor, fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a aflat în incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean 2012 - 2016, S.C. Giovanni S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a furnizat o serie de produse către Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea (regie autonomă aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Vâlcea), încălcând astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe