Hidroelectrica investeşte peste 4 milioane de lei în modernizarea unor staţii de transformare din judeţul Vâlcea

marți, 8 mai 2018

Hidroelectrica a semnat contractul de modernizare a staţiilor de 110 kW CHE Mălaia, CHE Călimăneşti, CHE Ioneşti, CHE Zavideni, CHE Drăgăşani, aparţinând Sucursalei Hidroelectrice Râmnicu Vâlcea.

Lucrările, adjudecate la valoarea de 4.416.846 lei, vor fi finanţate din surse proprii Hidroelectrica şi sunt prevăzute în bugetul companiei la capitolul „Investiţii efectuate la imobilizările corporale existente”. Contractul - de tip „la cheie”, prevede derularea de lucrări complexe: înlocuirea de către prestator a echipamentului primar din staţii (transformatoare de tensiune, întrerupătoare, separatoare, descărcători etc.) în concordanţă cu schema actuală, modificarea şi înlocuirea tuturor echipamente secundare, reabilitarea şi înlocuirea parţială a instalaţiei de legare la pământ şi a instalaţiei de paratrăsnet, precum  şi reabilitarea cadrelor, riglelor şi stâlpilor staţiei. Lucrările vor fi efectuate în două etape: proiectarea şi pregătirea execuţiei serviciilor de modernizare, în maximum 6 luni, urmate de etapa de execuţie propriu-zisă a reparaţiilor şi modernizărilor staţiilor. „Staţiile CHE Mălaia, CHE Călimăneşti, CHE Ioneşti, CHE Zavideni şi CHE Drăgăşani sunt în funcţiune de 35 de ani, iar echipamentele sunt uzate fizic şi moral. Prin realizarea lucrărilor de modernizare vom obţine un nou ciclu de viaţă de cel puţin 30 de ani pentru instalaţii. Privim staţiile de 110 kW ale amenajării hidroenergetice din Râmnicu Vâlcea ca un sistem energetic unitar integrat. Dorim ca echipamentele montate să fie identice, astfel încât acestea să poată fi operate cu uşurinţă de specialişti, cu costuri de exploatare minime şi mentenanţă facilă. Suntem foarte interesaţi de tot ceea ce înseamnă uniformizare şi optimizare şi ne dorim aplicarea la scară largă a aceastei politici.  În cazul de faţă uniformizarea permite, de asemenea interoperabilitate, interschimbabilitatea echipamentelor, precum şi integrarea unitară în sistemul SCADA al amenajării”, a declarat  Preşedintele Directoratului Hidroelectrica

. Firma câştigătoare a licitaţiei se angajează prin contract să efectueze modernizarea staţiilor în termen de cel mult 12 luni şi cu un grad de imobilizare de maxim opt zile/staţie. Derularea procedurii de licitaţie a adus Hidroelectrica o economie de peste 580.000 lei faţă de valoarea de 4.998.020 estimată iniţial.

Citeste mai mult: adev.ro/p8egsc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe