Oraşul din Valcea, aflat sub teroarea unui clan de rromi va fi apărat şi de jandarmi, dar doar în weekend

vineri, 4 mai 2018

Berbeştiul va fi apărat de jandarmi, doar în weekend, în urma unei dispoziţii a ministrului de Interne, Carmen Dan, Foto: Adevărul Ministrul Administraţiei şi Internelor ia măsuri în urma semnalelor de alarmă trase după nenumărate bătăi şi scandaluri în Berbeşti - Vâlcea. Printr-un ordin al ministrului Carmen Dan, jandarmii vor patrula în oraş doar sâmbăta şi duminica, pe motiv că Jandarmeria se confruntă cu o problemă acută de personal.

În timpul săptămânii, jandarmii din cadrul Grupării Mobile „Fraţii Buzeşti” din Craiova vor fi prezenţi în Bănie, iar la finele săptămânii gruparea mobilă va fi în Berbeşti. Străzile localităţii vor fi patrulate de forţele de ordine din Dolj, nu din Vâlcea.    Din cauza crizei de personal, la Vâlcea, pentru a interveni în zona montană din staţiunea Băile Olăneşti, sunt deplasate forţe de la Călimăneşti – Căciulata. Autorităţile judeţene au promis că vor interveni pentru crearea unui  punct montan al jandarmilor şi la Olăneşti.    Dar pentru Berbeşti, cum prin lege au fost blocate posturile libere, nici în viitorul apropiat nu va exista o altă soluţie.   Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea, cel care a făcut solicitarea suplimentării de forţe de ordine, se recunoaşte depăşit de situaţie. La Berbeşti există 17 poliţişti la o populaţie de apoximativ 5500 de oameni, adică un poliţist la 300 de persoane.

În urmă cu două luni, poliţiştii reţineau un bărbat din Berbeşti – Vâlcea după ce acesta a fost văzut pe o cameră de luat vederi cum agresa un tânăr punându-i viaţa în pericol. Cei doi au avut o altercaţie în faţa unui bar, care a degenerat într-atât încât persoana agresată a fost la un pas să fie victima unui accident rutier fiind efectiv îmbrâncită în faţa maşinilor.    Doar vigilenţa şoferilor a făcut ca episodul să nu se încheie cu o tragedie. Băiatul a fost bătut cu pumnii şi picioarele şi ameninţat cu un cuţit. Iar întâmplarea s-a petrecut în prejma sediului Poliţiei din Berbeşti fără ca cineva să observe şi să ia vreo măsură.

Agresorul face parte dintr-un grup de romi care provoacă tulburări de o perioadă de timp. Cu un an în urmă victima furiei acestui clan a căzut chiar patronul localului în faţa căruia s-a produs scandalul din urmă cu două luni. Vinovatul de atunci este unchiul celui din urmă agresor din povestea de mai sus.    Un alt membru, minor, a ucis în urma unui accident rutier o femeie gravidă, după care s-a ascunsÎn urmă cu două luni, poliţiştii reţineau un bărbat din Berbeşti – Vâlcea după ce acesta a fost văzut pe o cameră de luat vederi cum agresa un tânăr punându-i viaţa în pericol.

Citeste mai mult: adev.ro/p87lkv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe