Volkswagen prezinta cea mai moderna masina alimentata cu gaze naturale din lume

joi, 3 mai 2018

Volkswagen va imbunatati gama de modele cu introducerea a ceea ce se spune ca este in prezent cea mai moderna masina alimentata cu gaze naturale din lume, anuntata la Simpozionul Viena Motor (26-27 aprilie). Tehnologia îndeplinește obiectivul de 95 g / km emis de flota de CO2 prevăzut în UE începând cu anul 2020.

Noul motor TGI Evo de injecție directă, dotat cu inducție forțată VTG (turbocompresoare de ultimă generație cu geometrie turbină variabilă), se bazează pe motorul 1.5 TSI ACT BlueMotion1 / 2/3/4. Ca și omologul său, motorul la fel de puternic cu gaz natural, la 96 kW / 130 CP, utilizează procesul eficient de ardere TSI / TGI Miller.

Pentru Volkswagen, noul model TGI Evo de 1.5 TGI este un punct de plecare în campania sa de alimentare a masinilor cu gaze naturale. Obiectivul său declarat: creșterea în continuare a volumului de motoare cu gaze naturale care funcționează eficient și în mare măsură fără a genera emisii de particule. Pe piața germană, motoarele cu gaz natural reprezintă deja motorul cu cea mai puternică creștere. Mai mult decât atât, motoarele pe benzină TGI pot fi alimentate cu GNC din surse regenerabile pe bază de metan obținut din procesele de producere a energiei eoliene, solide, hidroelectrice sau biomasei.

Sursa: http://www.ngvglobal.com/blog/volkswagen-presents-new-natural-gas-system-at-vienna-motor-symposium-0502

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo-Antares

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe