Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, îndeamnă Europa să își accelereze strategia privind alimentarea cu gaze naturale a vehiculelor grele

miercuri, 2 mai 2018

 

Vorbind la o conferință europeană privind finanțarea creșterii durabile, președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut Europei să accelereze dezvoltarea sistemului de alimentare cu gaze naturale în domeniul vehiculelor grele, un segment pentru care țara sa este un exemplu .

"Este o chestiune de a ne angaja ferm într-o revoluție a transportului prin generalizarea vehiculelor electrice și hidrogen și adaptarea flotelor de vehicule grele la alimentarea cu gaze naturale. Este o strategie națională pe care am început-o, ar trebui să fie accelerată și la nivel european", a spus Emmanuel Macron  în discursul său.

Această declarație are loc în cadrul măsurilor multiple implementate de guvernul francez pentru a sprijini sectorul, cum ar fi crearea de proiecte derulate de Agenția pentru mediu și energie matrice (ADEME) care va finanța infiintarea a 100 de stații și realizarea a 2.700 de camioane alimentate cu gaze naturale în Franța.

"Franța se distinge la nivel european pentru dezvoltarea vehiculelor grele, iar anul trecut, 50% din aceste vehicule alimentate cu gaze naturale au fost făcute în țară", a declarat Vincent Rousseau, președintele Comisiei pentru afaceri publice a Asociației franceze a NGV (AFGNV), în cadrul unei conferințe organizate la Seminarul Internațional de Transport și Logistică (SITL).

Sursa: http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-emmanuel_macron_urges_europe_to_accelerate_its_ngv_strategy-5282

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe