Vâlcea revine în handbalul european după 5 ani de agonie » Primarul Mircia Gutau si doi oameni trecuți de 70 de ani au dictat revoluția de la Vâlcea

luni, 23 aprilie 2018

Vâlcea revine în handbalul european după 5 ani de agonie » Doi oameni trecuți de 70 de ani au dictat revoluția de la Vâlcea

Vâlcea se întoarce în Europa la 5 ani de la dispariția Oltchimului. A reușit asta cu Petre Berbecaru, fostul președinte al "galacticelor", dar și cu antrenorul Gheorghe Sbora. Ambii sunt trecuți de 70 de ani.

Imediat după dispariția Oltchimului, Vâlcea nu a mai respirat același aer în handbal. Fostul primar al Râmnicului, Ion Matei, a preluat nou-înființata echipă HCM Rm. Vâlcea, dar noul "copil" nu a fost la fel de iubit de fanii olteni.

S-a zbătut în mediocritate, la retrogradare, dar a rezistat! Când s-a schimbat primarul, noul edil, Mircia Gutău i-a propus să revină la echipă fostului președinte al Oltchimului, Petre Berbecaru.

Ajuns la 75 de ani, cel care a trăit o viață în fruntea clubului vâlcean, mai întâi ca vicepreședinte alături de președintele Ioan Gavrilescu, a acceptat cu greu. I s-a dat mână liberă pentru a crea din nou o echipă competitivă la Vâlcea.

PE MÂNA LUI ROȘCA

Petre Berbecaru a gândit că o echipă puternică se face doar cu un antrenor pe măsură. Și l-a adus pe Aurelian Roșca, tehnicianul care tocmai demisionase de la campioana CSM București.

Cu el a discutat și în legătură cu transferurile făcute la echipă. Așa au ajuns la Vâlcea Irina Glibko, Marta Lopez, Natasa Krnici, Natalia Vasileuskaia, Marina Razum, Raluca Băcăoanu, Sara Vuckevici.

Rezultatele au început să se vadă. HCM Rm. Vâlcea a stat multă vreme pe locul 2 în clasament. O perioadă mai slabă însă, trei înfrângeri consecutive, iar Aurelian Roșca și-a dat demisia!

"Era a treia demisie pe care mi-o punea pe masă. Nu am vrut să i-o accept nici pe aceasta, dar nu a mai vrut să stăm de vorbă. Era în obiectiv, nimic nu era pierdut, dar a plecat", a declarat Petre Berbecaru.

În locul său, a rămas fostul secund al lui Roșca, Gheorghe Sbora (71 de ani), decanul tehnicienilor din Liga Națională. Toată lumea s-a întrebat cum de fostul selecționer al României a acceptat să rămână, mai ales că este nașul lui Roșca și veniseră împreună la Vâlcea.

"Nici pe mine, nici pe el, nu ne-a dat nimeni afară. El a decis să plece. Un proverb japonez spune, «Nu-l reține pe pe cel ce pleacă, nu-l alunga pe cel ce vine». Cred că e și cazul meu", a declarat Sbora... Cititi mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe