Sparle si soparle, 23.04.2018

duminică, 22 aprilie 2018
  • Imediat după ce se vor finaliza lucrările la străzile din Râmnicu Vâlcea şi se va fluidiza, cât de cât, circulaţia maşinilor, atenţia Primăriei trebuie să se concentreze pe reabilitarea şi extinderea TROTUARELOR pentru pietoni, care în mare parte arată dezastruos, ca după război. Ne referim la trotuarele de pe străzile secundare, din cartiere, multe dintre ele fiind „brăzdate” de denivelări de la şanţurile de reţele de utilităţi, sau există în unele cazuri „trotuare fantomă” care îi obligă pe pietoni, în special pe bătrâni şi pe mamele cu copii, să meargă pe... mijlocul străzilor, printre maşini în viteză. Nu mai punem la socoteală autoturismele „fără număr” care parchează nestingherite pe trotuarele din Râmnicu Vâlcea!

 

  • Instanţele de judecată din Vâlcea nu-i dau voie primarului suspendat din Prundeni, Ion Horia Horăscu, să se apropie de primărie (şi bine fac!), cel puţin până la data de 14 iunie 2018, când se judecă o nouă cerere de ridicare a controlului judiciar. Zilele trecute, Ion Horia Horăscu a fost „cocoloşit” de Tribunalul Vâlcea, care a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Mai bine, Prefectura Vâlcea l-ar revoca de tot din funcţie pe Ion Horia Horascu şi ar organiza alegeri locale anticipate, însă prefectul Florian Marin probabil nu uită că a lucrat câteva luni în 2016 la Primăria Prundeni, înainte de a fi numit prefect.

 

  • Recent, a avut loc şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Wipro Infrastructure Engineering SA Vâlcea (fosta SC Hervil SA), prilej cu care a fost ales în funcția de administrator unic al societății Narasimhan Madhusudan, cetățean indian, născut la data de 16 aprilie 1972, pentru un mandat până la data de 1 aprilie 2022. Acesta îl înlocuieşte pe fostul administrator unic Kunjathaya Neeralike Padmanabha, care era numit în urmă cu 5 ani, imediat după preluarea SC Hervil SA de către SC Wipro Infrastructure Engineering SA. La începutul anului 2013, Wipro Infrastructure Engineering, o companie de producţie din grupul controlat de miliardarul indian Azim Premji, prelua producătorul de pompe şi compresoare SC Hervil SA de la omul de afaceri Luigi Pepenel Gheorghe, care deţinea peste 95% din acţiuni.

 

  • O veste bună: primarul Mircia Gutău a semnat în data de 20 aprilie autorizaţiile de construire pentru reabilitarea termică a 10 blocuri de locuinţe din Râmnicu Vâlcea. Este vorba de blocurile P2, P6, P8, P9 (toate din Petrişor), B2, C12, A10, C24, C16 şi A53 (toate din Ostroveni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe