Crimă urmată de incendiu la Muereasca - Vâlcea. Un bărbat şi-a omorât fosta soţie şi apoi şi-a incendiat casa, dar a scăpat cu viaţă

joi, 12 aprilie 2018

În dimineaţa zilei de 11 aprilie, un localnic din comuna Muereasca, judeţul Vâlcea, a fost descoperit la 100 de metri de casă agonizând. Avea arsuri pe aproape jumătate de corp. Cercetările preliminare au scos la iveală că bărbatul şi-a dat foc la casă şi din nu se ştie ce motiv flăcările l-au transformat în victimă. Ulterior, s-a aflat că mai întâi şi-a omorât ibovnica, la ea acasă. Parchetul Vâlcea face acum cercetări.

Gheorghe Georgescu se numeşte bărbatul care şi-a ucis fosta soţie şi apoi şi-a incendiat gospodăria.  Cei doi divorţaseră de câteva luni, din noiembrie anul trecut, după cum îşi aminteşte primarul localităţii Muereasca, unde s-a produs crima, Ion Ungureanu. Femeia lucra ca liftier la Spitalul Judeţean Vâlcea. Au avut împreună un copil care, însă, a murit cu mulţi ani în urmă răpus de o boală necruţătoare, probabil cancer, mai susţin autorităţile. În sat nu ştie nimeni de la ce anume a pornit neînţelegerea. Bărbatul era pensionar şi lucra cu ziua.  Iniţial s-a ştiut doar despre incendiu. Ore întregi s-a acţionat pentru stingerea flăcărilor, în curte fiind depozitate foarte multe lemne de foc care riscau să se reaprindă.  Abia 4 - 5 ore mai târziu, când au încercat să o anunţe şi pe fosta soţie despre ce se întâmplase în gospodăria lui Gheorghe, au găsit-o moartă, cu o rană în zona cervicală. Criminaliştii şi procurorul de caz sunt acum la locul faptei pentru a afla amănunte. - Ştirea iniţială -  Un incendiu devastator a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Muereasca, judeţul Vâlcea. Evenimentul a fost anunţat în jurul orei 4:15.  Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit la faţa locului cu 3 autospeciale de stingere.    O oră mai târziu de la anunţarea incendiului, în jurul orei 5:30 a fost găsit şi proprietarul, de către rudele acestuia, la aproximativ 100 de metri distanţă de casă. Semn că a încercat să fugă cât mai departe de incediu.   Numai că având arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului - pe mâini, picioare, faţă şi abdomen - n-a putut ajunge prea departe, probabil fie pentru a cere ajutor, fie pentru a se ascunde.    O ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea l-a transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru îngrijiri medicale pe bărbatul în vârstă de 60 de ani.   Pompierii vâlceni au descoperit însă cauza: „utilizarea intenţionată a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului”.      Acoperişul casei, o serie de bunuri şi zeci de metri cubi de lemne de foc şi cherestea de brad s-au trasformat în scrum.     Ulterior, s-a aflat că înainte de a da foc casei, bărbatul şi-a omorât fosta soţie. La ea acasă. Acum se fac cercetări, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru a se afla motivul crimei, dacă prin incendiu a încercat să-şi ascundă urmele şi multe alte detalii.

Citeste mai mult: adev.ro/p70jj6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe