Florinel Butnaru, fost șef la Autoritatea Rutieră Vâlcea, în fruntea unei instituții care se ocupă de drepturile persoanelor cu dizabilități!

marți, 10 aprilie 2018
”USR critică vehement politica de numire a politrucilor la conducerea instituțiilor de stat și mai ales la cele cu atribuții în domeniul drepturilor omului, care ar putea contribui la îmbunătățirea serviciilor sociale din România.  O nouă instituție de stat, cu un buget de peste 5 milioane de lei este într-un blocaj total. Este vorba de Consiliul pentru Monitorizarea Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, care are zero activitate de când a fost instalat ca președinte pe politrucul Florinel Butnaru”, afirmă cei de la USR.

USR: De la numirea lui Florinel Butnaru, în decembrie 2017 și până acum, Consiliul are zero activitate, nu a angajat niciun inspector de monitorizare

Potrivit Uniunii, ”traiectoria profesională a inginerului auto Florinel Butnaru, fost șef la Autoritatea Rutieră Vâlcea, nu are nicio legătură cu materia drepturilor persoanelor cu dizabilități, deși criteriile de eligibilitate din lege o impuneau. A fost mai important faptul că Florinel Butnaru este actual membru PSD și este conectat la unul dintre cei mai influenți comunicatori ai partidului – Codrin Ștefănescu”.

”De la numirea lui Florinel Butnaru, în decembrie 2017 și până acum, Consiliul are zero activitate, nu a angajat niciun inspector de monitorizare și nu a încheiat parteneriate cu organizațiile neguvernamentale. Domnul Butnaru și colegii angajați la ordin, pe listă de la partid, își fac veacul la sediul “Consiliului” din Kiseleff în timp ce persoanele cu dizabilități, instituționalizate, zac uitate, abuzate și fără nicio speranță, că drepturile lor, stabilite printr-o Convenție ONU, ratificată de statul român, vor fi vreodată protejate”, a declarat senatorul USR Adrian Wiener, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse din Senat.

După o muncă de un an, în care a făcut din Consiliu o instituție funcțională administrativ, cu sediu, cu dotări și cu un aparat administrativ format din oameni performanți, actuala conducere politica a tarii s-a gândit că ar fi un moment bun ca niște politruci din linia a 2-a să se bucure de munca altora, să își asume meritele și să se apuce să toace bugetul instituției.

Astfel, a urmat execuția Martei Bencze în urma unei ședințe, de doar 15 minute, a Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minorități din Senat, orchestrată de vicepreședintele acesteia, senatorul Ion Narcis Chisaliță. Motivarea revocării a constat dintr-un copy-paste al articolului 4 din legea 8/2016 la care, înaintea fiecărui subpunct, onorata comisie a adăugat ”NU”. După numai două săptămâni, prin organizarea unei proceduri rapide de ”selecție” a noului președinte, aceeași onorată Comisie, la conducerea căreia se află PNL-istul Marius Nicoară, l-a numit la conducerea Consiliului pe Florinel Butnaru.

Consiliul pentru Monitorizarea Implementării Convenţiei ONU era o șansă pentru demascarea și reformarea cinismului instituționalizat din spatele zidurilor și pereților scorojiți ai spitalelor, centrelor, secțiilor de psihiatrie. Rolul principal al acestei instituții este de a monitoriza, promova și proteja drepturile persoanelor cu dizabilități din instituțiile de tip rezidențial, publice sau private, precum și din spitalele și secțiile de psihiatrie.

USR consideră că povestea Consiliului, care a ajuns într-un blocaj total sub controlul lui Butnaru, nu este de fapt decât o replicare a anexării, bucată cu bucată, a României instituționale de către o clasă politică cu reflexe de prădător.

Cine este Florinel Butnaru, președintele Consiliului pentru Monitorizarea Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități

Florinel Butnaru a fost parlamentar. În 2012, el a devenit senator de Vâlcea pe listele PP-DD, iar în timpul mandatului trecut a trecut la PSD.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Senatului, Butnaru a absolvit:

  • Facultatea de Management a Universității din București, în 1995 (în cadrul UB nu există nicio facultate cu această denumire);
  • Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești, specializarea Automobile Rutiere, în 2003;
  • Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești, specializarea Ingineria Transporturilor și Trafic, în 2006;
  • Master la Institutul Politehnic din București − specializarea nu este menționată.

În plus, acesta este doctorand în Ingineria transporturilor la Universitatea Politehnica din București, cu tema “Cercetări pentru reducerea riscului asociat traficului rutier”.

Înainte de 1989, el a fost lucrător comercial la Oficiul de Control al Mărfurilor din Portul Constanța (1980-1982), apoi șef de echipă la Întreprinderea de Producție Industrială și Prestări Servicii din Constanța, în domeniul Transport Public Local de Persoane (1982-1986).

Potrivit documentelor oficiale ale CNSAS, pe 18.02.1987, Florinel Butnaru, aflat la momentul respectiv în detenție la penitenciarul Poarta Albă, a semnat un Angajament cu Securitatea luând numele conspirativ “Radu”. Nu a fost identificată nicio informație transmisă de către acesta către Securitate.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/psd-ca-numit-un-fost-sef-autoritatea-rutiera-valcea-2210214

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe