Bărbat trimis în judecată pentru dare de mită unui... politist

luni, 2 aprilie 2018

În urma finalizării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, la data de 30.03.2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a unui bărbat în vârstă de 39 ani, din județul Vâlcea, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

La data de 02.03.2018 a fost înregistrat la D.G.A. – S.J.A. Vâlcea denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, din care reieșea faptul că, la aceeași dată, inculpatul i-a oferit o sumă de bani pentru a soluționa favorabil un dosar în care acesta era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și astfel să-și redobândească dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea spre competentă soluționare, iar polițiștii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au efectuat în continuare cercetări în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.
În fapt, la data de 02.03.2018, suspectul i-a oferit agentului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea suma de 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-și recupereze permisul de conducere reținut în urma săvârșirii infracțiunii menționate mai sus.
Polițistul a refuzat categoric oferta acestuia și a formulat denunț la D.G.A- S.J.A. Vâlcea, iar în continuare polițiștii au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.
În data de 16 martie a.c., suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea agentului de poliție suma de 500 lire sterline cu scopul menționat anterior.
În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe