Sparle si soparle, 02.04.2018

duminică, 1 aprilie 2018
  • Dintr-o mică neglijenţă care ţinea de... plecatul la toaletă, consilierul local Valeriu Amza a „aruncat în aer” intenţia Primăriei Râmnicului de a prelua clădirea Socom, de lângă CAS Vâlcea, pentru a muta acolo o mare parte din birourile şi funcţionarii primăriei. Totul s-a întâmplat miercuri, în şedinţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, atunci când s-a supus la vot propunerea, dar cum pentru proiect trebuiau 16 voturi, secretarul Ion Didoiu a constatat că numai 15 consilieri locali (PSD plus PER) au votat pentru, punând la socoteală „absenţa” lui Valeru Amza. Drept urmare, luni, 2 aprilie, Consiliul Local este convocat în şedinţă extraordinară pentru a aproba achiziţionarea prin cumpărare în vederea amenajării ca sediu de birouri pentru aparatul de specialitate al primarului, a terenului în suprafaţă de 2246 mp şi construcţie având suprafaţa construită la sol de 822 mp, suprafaţa construită desfăşurată 4112 mp, situat în Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru nr. 25 la preţul ce va rezulta în urma negocierii preţului maxim de 2,14 milioane de euro.

 

  • La data de 29 martie, conducerea Oltchim a reamintit acţionarilor şi celor interesaţi că OMV Petrom a formulat contestaţie împotriva hotărârii Adunării creditorilor SC Oltchim SA din data de 18 decembrie 2017. Tribunalul Vâlcea a respins ca neîntemeiată contestaţia creditoarei OMV Petrom, numai că cei la OMV Petrom au declarat recurs, înregistrat la Curtea de Apel Piteşti, având ca prim termen de judecată, data de 3 mai 2018. Nemulţumirea OMV Petrom este legată de faptul că a fost semnat contractul de vânzare active ale Oltchim către Chimcomplex Borzeşti.

 

  • Extrem de binevenită a fost decizia Consiliului Local al comunei Prundeni de săptămâna trecută, care a hotărât deschiderea unui proces faţă de primarul suspendat Ion Horia Horăscu în vederea recuperării prejudiciului de circa 2 milioane de euro creat bugetului local. Spre exemplu, în luna august 2017, cu încălcarea dispoziţiilor legale, Ion Horăscu a achitat către bugetul de stat din fondurile comunei Prundeni, pentru a stinge executarea silită pentru debite datorate de... persoana fizică Ion Horăscu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, utilizând astfel creditele bugetare ale comunei Prundeni în alte scopuri decât cele legate de activitatea unităţii administrativ-teritoriale, obţinând astfel un folos necuvenit şi cauzând o pagubă comunei Prundeni.

 

  • Probabil luat pur si simplu de val, consilierul local Fănel Leţu a uitat că este angajat la SC Pieţe Prest SA şi a votat de CINCI ori la proiectele de hotărâri, la şedinţa Consiliul Local al municipului Râmnicu Vâlcea, care priveau societatea în cauză, generând o situaţie de incompatibilitate. Este vorba de: modificarea nivelului taxelor aplicabile de SC Pieţe Prest SA în pieţele agroalimentare de pe raza municipiului; mandatarea reprezentanţilor acţionarului unic în AGA la SC Pieţe Prest SA să reînnoiască mandatele membrilor consiliului de administraţie; mandatarea reprezentanţilor acţionarului unic în AGA la SC Pieţe Prest SA să aprobe modificarea organigramei şi statului de funcţii; mandatarea reprezentanţilor acţionarului unic în AGA la SC Pieţe Prest SA; transmiterea către societate a unor amplasamente pe perioadă determinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe