Deputatul PSD Ștefan Ovidiu POPA: “În ședință solemnă Parlamentul a declarat ziua de 27 martie sărbătoare națională!“

miercuri, 28 martie 2018

In urma cu 100 de ani, mai exact, pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Au urmat celelalte provincii românești: Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina, spre sfârșitul anului 1918, fiind creată România Mare. Reintregirea Romaniei a inceput la Chisinau si s-a incheiat la Alba Iulia.

Unirea Basarabiei cu tara mama se valorifica prin identitatea nationala, reprezentata de “romanismul” care promoveaza identitatea culturala si politica a tuturor vorbitorilor de limba romana.

Niciun pact si nicio asuprire straina nu poate suprima vointa oamenilor cu aceleasi origini, cultura si identitate. Respectarea drepturilor cetatenesti, precum si a dorintei de unire sunt o dovada a democratiei.

Infaptuirea unirii creeaza avantaje reciproce ambelor state, atat din punctele de vedere amintite mai sus cat si din punct de vedere economic si socio-politic, avand in vedere ca România și Republica Moldova isi doresc să-şi coordoneze priorităţile de dezvoltare, cu toate ca in prezent exista deja nenumarate proiecte comune.

Amanarea infaptuirii Unirii nu aduce decat o continua frustrare de neputinta si mentine vie doar o speranta. Ziua de 27 martie 1918 nu este doar o zi istorica, este ziua in care stramosii nostri, determinati de propria vointa au facut eforturi foarte mari ca unirea sa fie posibila.

In cadrul sedintei solemne, de ieri, 27 martie 2018, a celor doua camera ale Parlamentului Romaniei, s-a aprobat ca aceasta zi sa fie declarata sarbatoare nationala.

In calitate de deputat, consider ca, este datoria mea si a fiecaruia dintre noi, sa promovam dorintele cetatenilor si sa ne asiguram ca drepturile acestora sunt respectate.

Vă mulțumesc!

Ştefan-Ovidiu Popa
Deputat PSD Vâlcea,
Circumscripția electorală nr. 40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe