Sparle si soparle, 26.03.2018

duminică, 25 martie 2018
  • Toată tevatura din jurul scandalului de la Primăria comunei Mateeşti îşi are o singură explicaţie pentru că astfel de nenorociri se întâmplă atunci când primarul liberal Valerian Alexie este incapabil să poarte negocieri cu toţi consilierii locali pentru adoptarea din timp a bugetului pe 2018, iar acest lucru s-a văzut şi anul trecut, tot cu aceleaşi probleme trase la indigo. În toate celelalte localităţi din judeţul Vâlcea bugetele au fost aprobate încă din luna februarie, asta pentru că primarii posedă „arta” negocierii şi compromisului pentru binele comunităţii, cu toate că există unele localităţi unde edilii-şefi se confruntă cu consilii locale ostile. Chiar şi prefectul Florian Marin a precizat că, prefectul, în virtutea prerogativelor conferite art. 123 din Constituţia României şi art. 19 alin. 1 lit. e din Legea nr. 340/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, verifică legalitatea actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local sau ale primarului, dar nu are atribuţii de GESTIONARE a relaţiei dintre primar şi consiliul local. Potrivit art. 117 alin.1 lit.c din Legea administraţiei publice locale, această atribuţie îi revine secretarului unităţii administrativ-teritoriale.

 

  • În atenţia Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri şi a Consiliului Judeţean: vremea rea din ultima perioadă a distrus în două locuri platforma drumului DJ 703F care duce în comuna Runcu. Astfel, pe DJ 703F Fedeleșoiu - Runcu - Cepari, la km. 7+350, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 20 de metri, traficul rutier desfășurându-se pe ambele sensuri de circulație, iar, tot pe acelaşi drum, la km. 7+450, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 30 metri (fisuri), precum și la rigola adiacentă acesteia.

 

  • Au trecut iată fix 104 zile de la accidentul mortal de muncă de la Oltchim şi nimeni (Poliţie, Parchet sau ITM Vâlcea) nu au anunţat public vreo concluzie a cauzelor accidentului, precum şi tragerea la răspundere a eventualilor vinovaţi. În dimineaţa zilei de marţi, 12 decembrie 2017, pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea a avut loc un grav accident de muncă, în urma căruia un bărbat de 49 de ani şi-a pierdut viaţa. Florin Bobleagă, operator chimist la SC Oltchim SA, în vârstă de 49 de ani, a fost scos în stare de incoştienţă din tub, dar din păcate manevrele de resuscitare nu au avut succes, acesta decedând la ora 10:41.

 

  • Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Adrian Buşu, dă de înţeles că ar fi cea mai „săracă” persoană din instituţie, asta pentru că spune în declaraţia de avere că... nu are locuinţe, terenuri, bijuterii, tablouri, bani în conturi sau alte plasamente, ci doar două maşini (Dacia 1310 Break şi Opel Insignia). În 2017, Adrian Buşu a ridicat de la Consiliul Judeţean o sumă totală de 1,3 miliarde de lei vechi, ceea ce corespunde unui salariu lunar net de 110 milioane de lei vechi, în timp ce soţia sa a încasat anul trecut 560 milioane de lei vechi din salarii de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe