Citeste AICI cum au afectat ninsorile judetul Valcea! Alunecari de teren, scoli blocate, retele electrice afectate

vineri, 23 martie 2018

INFORMARE PRESĂ

Având în vedere prevederile Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2017-2018,  al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, urmare avertizării meteorologice de COD GALBEN și a situațiilor aflate în dinamică, din cauza efectelor fenomenelor de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de receluând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează:

În data de 23 martie 2018, ora 08.00, ca urmare a ninsorilor înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea s-a intervenit pentru menţinerea reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale într-o stare de viabilizare corespunzătoare astfel:

  • Pe reţeaua de drumuri naţionale, în lungime totală de482,5 km,  s-a intervenit cu 50 utilaje şi 450 tone material antiderapant (sare), în activitatea de deszăpezire fiind angrenate un număr de 88 persoane.

Din informaţiile comunicate de reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, la această oră partea carosabilă este acoperită cu zăpadă de 3-4 cm, în continuare se intervine pentru deszăpezirea reţelei de drumuri naţionale.

Pe DN 7, Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, înregistrându-se blocaje temporare determinate de autovehiculele cu tonaj mare, în special pe relaţia Râmnicu Vâlcea – Piteşti.

  • pe reţeaua de drumuri judeţene, în lungime totală de 967 km, s-a intervenit cu un număr de 31 utilaje şi 158 tone material antiderapant (138 t nisip, 20 t sare), în activitatea de deszăpezire fiind angrenate un număr de 72 persoane, respectiv:

- în zona Horezu s-a acţionat cu 44 tone material antiderapant şi 16 persoane;

- în zona Tătărani s-a acţionat cu 84 tone tone material antiderapant şi 11 persoane;

- în zona Drăgăşani s-a acţionat cu 30 tone tone material antiderapant şi 34 persoane;

 Stocuri RAJDP Vâlcea: - nisip – 159 tone

    - sare – 29 tone

    - combustibil – 0,3 tone

  • pe reţeaua de drumuri de interes localse intervine cu utilaje de către autorităţile locale, la această oră circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

În concluzie, pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene şi locale din judeţul Vâlcea, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se intervine pentru menţinerea acestora în stare de viabilizare.

Situaţii deosebite:

  1. Alunecări de teren
  2. În comuna Dăești,s-au produs 2 alunecări de teren, respectiv:

         - pe D.J. 703F Fedeleșoiu – Runcu – Cepari, la km. 7+350, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 17 metri, traficul rutier desfășurându-se pe ambele sensuri de circulație;

- pe D.J. 703F Fedeleșoiu – Runcu – Cepari, la km. 7+450, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 30 metri ( fisuri ), precum și la rigola adiacentă acesteia.

  1. În comuna Sălătrucel, s-a activat o alunecare de teren pe DC 13 Sălătrucel – Șerbănești în punctul ,, La Boulean” care a afectat platforma drumului asfaltată pe o lungime de aproximativ 15 metri și o lățime de aproximativ 0,5 metri, traficul rutier defășurându-se pe ambele sensuri cu semnalizare rutieră corespunzătoare. Alunecarea de teren a mai afectat un adăpost animale, gardul pe o lungime de aproximativ 10 metri, precum și livada în suprafață de 0,06 ha. ( prezintă fisuri, crăpături ), acestea aparținând familiei Boulean Nicolae.
  2. În comuna Berislăveşti, pe DC 14 Dăngeşti – Surdoiu, pct. “Poiana cu Rugi – Cumpana”, s-a produs alunecări de teren ce au afectat platforma drumului şi rigolele adiacente acestuia, pe o lungime totală de 700 ml.
  3. În comuna Măldăreşti, sat Măldăreşti de Jos, pct. „Poiana Lungă” , s-a produs o alunecare de teren ce pune în pericol platforma drumului comunal DC 140 şi reţea electrică de înaltă tensiune

       Pentru constatarea fenomenelor mai sus menţionat, în data de 22.03.2018, comisii de specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea s-au deplasat la faţa locului, iar prin notele de constatare încheiate au fost dispuse măsurile necesare pentru stabilizarea zonelor afectate.

     B.Unităţi şcolare cu cursuri suspendate:

  1.  În comuna Păuşeşti, autorităţile locale împreună cu conducerea unităţilor şcolare au luat decizia de suspendare a cursurilor şcolare de pe raza localităţii  pentru ziua de 23.03.2018, informând în acest sens Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

  1. Reţele electrice afectate:
  2. Linia electrică de 20 KV Horezu – Pietreni cu 7 PT afectate, un număr de 252 de consumatori având întreruptă alimentarea cu energie electrică. La această oră se intervine cu două echipe CEZ Distribuţie pentru identificarea şi rezolvarea avariilor apărute.

Prefectura Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe