ABA Olt: Centru de intervenţie rapidă în caz de inundații la Valcea

vineri, 23 martie 2018

În judeţul Vâlcea, Administraţia Bazinală de Apă Olt a amenajat un centru de intervenţie rapidă în caz de inundaţii. Centrul este dotat cu diferite echipamente pentru intervenţie în situaţii de urgenţă - relateaza romania-actualitati.ro

Stațiile automatizate, amplasate în județul Vâlcea se dovedesc a fi extrem de utile, după cum susțin reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Olt având în vederea transmiterea apariției unei situații de urgență în maxim trei minute.

Administrația Bazinala de Apă Olt: "A scăzut foarte mult timpul de reacție și de informare a populației și al autorităților responsabile. Noutate la aceste stații pentru noi, Apele Române, a fost măsurarea stratului de zăpadă în zona unde nu aveam informațiile decât după citiri manuale, făcute din observator, o dată pe zi. Acum, cu aceste stații se intră în program și se vede la orice oră nivelul, stratul de zăpadă, se fac evaluările și cantitățile de apă care rezultă prin topirea acestei zăpezi, pentru a lua măsurile care se impun. Se poate interveni și mult mai repede".

Acest proiect ajută odată la asigurarea datelor necesare prognozării viiturilor, precum și la avertizarea populației, dar el trebuie completat cu lucrări de infrastructură, respectiv amenajări de cursuri de apă, cu lucrări specifice, diguri, apărări de maluri, praguri. Dacă infrastructura existentă nu se dezvoltă în continuare, acest proiect ajută numai la avertizarea populației.

Proiectul de intervenție în caz de calamități naturale a fost inițiat de Administrația Națională "Apele Române" și urmează a fi încheiat la finele lunii februarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe